Κοινωνία

Παρουσιαστές και αθλητές κοντά στους πυρόπληκτους στο Μάτι - Πήγαν εκεί με δέματα για να βοηθήσουν (Εικόνες)


Μπορεί να ήταν πάρα πολλοί οι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού που πόσταραν το δικό τους μήνυμα για τους πυρόπληκτους, αλλά υπήρχαν και εκείνη που μάζεψαν πράγματα και πήγαν από το Μάτι προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες όσο μπορούν.

Πηγαίνοντας είτε ως εθελοντές είτε δίνοντας υλικά αγαθά, άτομα από τον χώρο της τηλεόρασης και του αθλητισμού στήριξαν έμπρακτα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το μέρος της κοινωνίας να βοηθήσει με όλα τα μέσα, προσφέροντας αίμα, φάρμακα, ρούχα, στέγη, ιατρική περίθαλψη και φαγητό σε όσους έζησαν τον εφιάλτη και είδαν τα σπίτια τους ή ακόμη και αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνονται στις φωτιές στην Αττική.

Πρώτος που κοινοποίησε την παρουσία του στο Μάτι ήταν ο Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος βρέθηκε εκεί την ημέρα που φωτιά έκαψε τα πάντα.

Συγκεκριμένα, φορώντας μάσκα στο πρόσωπό του, ο παρουσιαστής βρέθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι εκεί όπου η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα και πήρε μαζί της εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο ίδιος μάλιστα είχε ανεβάσει και βίντεο από το σημείο, λέγοντας πως σε μία τέτοια στιγμή πρέπει να δείξουμε αγάπη στους γύρω μας.

https://www.youtube.com/watch?v=sZGQcgcKOoM

«Με πολλή αγάπη θέλω να σας πω σήμερα ας μη δείξουμε κάποιον με το δάχτυλο, ας μη βρίσουμε και ας μη ψάξουμε τώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Να σκεφτούμε όλους αυτούς κι αυτά που χάθηκαν. Να κάνουμε ησυχία και να δείξουμε πολλή αγάπη στους γύρω μας».

Στο σημείο μία από τις επόμενες μέρες από την φονική πυρκαγιά βρέθηκε και ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με την σύντροφό του, Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι στήριξαν το έργο του στρατού και προσέφεραν τρόφιμα για τους πυρόπληκτους.

Ο παρουσιαστής μάλιστα έκανε και μία ανάρτηση στο instagram στην οποία αναφέρεται στο μεγαλείο ψυχής των πυροσβεστών :«Όταν η ψυχή ξεπερνάει το σώμα...ήρωες όλοι όσοι πάλεψαν και παλεύουν με το πύρινο θηρίο. Ευχαριστούμε».

https://www.instagram.com/p/Blm7a_4Akhk/embed/?cr=1&v=9&wp=540&rd=www.iefimerida.gr#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A903.4999999566935%7D

Στο Μάτι βρέθηκε και ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος έφτασε με κούτες με δέματα, τα οποία και παρέδωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο μπασκετμπολίστας παρέμεινε για ώρες εκεί και βοήθησε ο ίδιος τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...