Κόσμος

Πήραν την πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου και έφτιαξαν παγωτό - Θα το τρώγατε; (βίντεο)

Δεν συμβαίνει συχνά παγωτατζίδικα να δίνουν θέματα για πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο. Το έκανε όμως το παγωτατζίδικο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη της Σκωτίας, λίγο πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος: το «Respiro del Diavolo» – «Η ανάσα του διαβόλου» – μπορεί να παραπλανά με το ροζ χρώμα της, αλλά όποιος νομίσει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, «την πάτησε».

Βασικό συστατικό της συνταγής για την «ανάσα του διαβόλου» είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.

Για να συνεννοούμαστε, είναι 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Όσοι αγαπούν το μεξικάνικο ή το Tex-Mex μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο. Γι’ αυτόν τον λόγο όταν η «Ανάσα» έκανε το ντεμπούτο της, οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή είναι ανυπόφορη ή και επιβλαβής).

Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του Aldwych Cafe περιγράφει την «Ανάσα» ως «μια θερμοπυρηνική έκρηξη στο στόμα σου». Ο ιδιοκτήτης, όμως, διευκρινίζει ότι είναι παλιά οικογενειακή συνταγή από την Ιταλία. Και γι’ αυτόν το λόγο μπορείς να τη γευθείς μόνο στο Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor στη Γλασκόβη. Αλλά μόνον αν είσαι άνω των 18!

https://youtu.be/ZAnkbLBAS28

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...