Κοινωνία

Πάτρα: Σκότωσε τη Φούλα Παπανδρέου και την έπαθε από εκεί που δεν φανταζόταν – Έτσι έπιασαν τον δολοφόνο (βίντεο)


Η Φούλα Παπανδρέου, η συμπεθέρα του Κωστή Στεφανόπουλου, δολοφονήθηκε με τρόπο φρικτό. Ο δολοφόνος της βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας στην Πάτρα...

Στον Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθεί οδηγείται σήμερα ο 26χρονος που σκότωσε τη Φούλα Παπανδρέου στην Πάτρα. Ο δράστης τη στραγγάλισε μέσα στο σπίτι της στην οδό Γούναρη το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου. Κατάγεται από την Ηλεία και διέμενε στην Αθήνα. Συνελήφθη στις 23 Ιουλίου, όταν επέστρεψε στην Πάτρα, καθώς αμέσως μετά το έγκλημα είχε φύγει από την πόλη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Διοικητής Ασφαλείας Αποστόλης Μαρτζάκλης, ο δράστης ήρθε στην Πάτρα για να ληστέψει, να σκοτώσει και να πουλήσει τη λεία του και όλα αυτά τα έκανε μέσα σε μία ώρα. Να σημειωθεί ότι το DNA του δράστη δεν ήταν στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας και η ταυτοποίησή του έγινε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψή του.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μαρτζάκλης, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος το απόγευμα της Κυριακής και εντοπίστηκε. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Η άτυχη 88χρονη βρήκε φρικτό θάνατο βρήκε στα χέρια του 26χρονου, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, αφού μπήκε στο σπίτι, της επιτέθηκε, την έριξε στο πάτωμα, την γρονθοκόπησε στο μάτι και ασκώντας της πίεση με τα χέρια στο λαιμό, τη στραγγάλισε.

Στη συνέχεια ερεύνησε το δωμάτιο και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, εγκαταλείποντας την 88χρονη η οποία εξέπνευσε. Ο δράστης, πριν φύγει από την Πάτρα, πούλησε τα κοσμήματα που αφαίρεσε από το θύμα, δυο χρυσά βραχιόλια και ένα δαχτυλίδι, σε χρυσοχόο.

Φούλα Παπανδρέου: Έτσι έπιασαν τον δολοφόνο της

Η αναλυτική επεξεργασία πολλών ωρών βιντεοσκοπημένου υλικού από το κέντρο της Πάτρας και ειδικά από δρόμους με ενεχυροδανειστήρια, καθώς και η λήψη και ταυτοποίηση βιολογικού υλικού DNA, ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στα ίχνη και στην σύλληψη του δράστη της ανθρωποκτονίας της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου. Oμως το γεγονός που συνετέλεσε στην γρήγορη σύλληψή του ήταν οι κινήσεις του δράστη… πριν την δολοφονία.

O 26χρονος είχε μπει αρχικά σε κτίριο επί της οδού Γούναρη. Πήρε ένα αναψυκτικό που βρήκε σε ένα ψυγείο και άρχισε να επαιτεί λέγοντας πως είναι τοξικομανής. Από το κτίριο τον έδιωξαν και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γούναρη και Κορίνθου. Και εκεί άρχισε να επαιτεί από όσους έκαναν αναλήψεις. Κάποιος πετάχτηκε και τον έδιωξε και από κει. Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε στην πολυκατοικία της οδού Γούναρη, σκότωσε και λήστεψε την 88χρονη Φούλα Παπανδρέου.

Γνωστός Πατρινός που είχε δει τον δράστη να «κινείται» στο ΑΤΜ ειδοποίησε την Αστυνομία, εκφράζοντας την υποψία ότι μπορεί να είναι ο δολοφόνος της 88χρονης. Η αστυνομία πήρε το υλικό από τις κάμερες της Εθνικής Τράπεζας και ο συγκεκριμένος Πατρινός τον αναγνώρισε! Από εκει και πέρα ήταν θέμα χρόνου να συλληφθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ