Αρχείο

Ο Στρατηγός Κ. Ζιαζιάς «πήρε το όπλο του»: «Ανεύθυνες οι Αρχές» - Βροντερό μήνυμα για την εθνική τραγωδία - Νέο σκληρό βίντεο: Έτρεχε να σωθεί αλλά...


Ριπές από τον Στατηγό Ζιαζιά όπου με παρέμβασή του στο Facebook, κατακεραυνώνει τους Κυβερνητικούς για την αδράνεια που επέδειξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Δείτε το σχετικό μήνυμα:

Δυστυχώς η Ελλάδα αιμορραγεί και πάλι.

Αμείλικτα ερωτήματα πλανώνται στα χείλη κάθε εχέφρονα Ελληνα, για την νέα τραγωδία που χτύπησε αλύπητα την χωρα μας.

Η πυρκαγιά ήταν πράγματι μια " Μέγα πυρκαγιά" με ολα τα επακόλουθα που γνωρίζουν οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής και ετσι επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν. 

Δεν έγινε, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, απο την Πολιτικη Προστασία, ορθή αρχική εκτίμηση της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, ούτε εκτιμηση ρίσκου. Για αυτό δεν ελήφθη άμεσα απόφαση εκκένωσης της περιοχής, όπως προβλέπουν τα υφιστάμενα σχέδια. Δυστυχως καθε καλοκαίρι είμαστε στο ιδιο εργο θεατές. Δεν βγάλαμε συμπερασματα, διδαγματα απο την φονική πυρκαγιά του 2007.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια, με βαθιά οδύνη, στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτή την απίστευτη τραγωδία. Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα, να δούμε τις αιτίες και επιτέλους κάποτε να δουμε τους διαχρονικά αλλά και τους σημερινούς υπεύθυνους.

Ομως η σκέψη όλων μας αυτες τις ώρες είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται ακομη στα καταστροφικά πύρινα μέτωπα και στους ηρωικούς πιλότους και πυροσβέστες μας , στους Εθελοντές πυροσβέστες ,που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψουν ανθρώπους, περιουσίες και υποδομές.

Δυστυχως και πάλι η Ελλάδα αιμορραγεί.

Η λέξη πρόληψη είναι άγνωστη στους υπεύθυνους και τώρα συσκέπτονται πάνω στα καμένα και στον πόνο των ανθρώπων, σε απευθείας σύνδεση με τηλεοπτικά μεσα, πρωτόγνωρες συμπεριφορές και δρασεις και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Φαίνεται ότι στη χώρα μας διαχρονικά πάνω από όλα είναι η καρέκλα της εξουσίας και όχι το πατριωτικό καθήκον. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους.

Δείτε την ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

https://www.facebook.com/konstantinos.ziazias/posts/2146481752303133&width=500

Μάτι – Σκληρές εικόνες: Ματωμένα ανθρώπινα σημάδια στο δρόμο

Κάποιος που δεν πρόλαβε… δεν κατάφερε να γλυτώσει από την πύρινη λαίλαπα! Έτρεχε να γλιτώσει από τη φονική φωτιά που του είχε λιώσει την σάρκα και τα παπούτσια αλλά… η μάχη ήταν άνιση.

Η φωτιά του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα… Οι διασώστες τον βρήκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε, άφησε την τελευταία του πνοή!

Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=OVIUbkPrbbg

O ήρωας - γιατρός που έσωσε τον γιο του και την κουνιάδα του από φλεγόμενο ξενοδοχείο

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος του ΙΑΣΩ, Γιάννης Καλογήρου, παράκουσε τους πυροσβέστες που τον πρoειδοποίησαν να μην πλησιάσει το φλεγόμενο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο γιος του μαζί με την κουνιάδα του και το νεογέννητο μωρό της, και μπήκε στο κτίριο για να τους σώσει.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του στο Facebook, πέρασε μέσα από τις φλόγες και βρήκε το γιο του, το μωρό και την κουνιάδα του σε άθλια κατάσταση. "Όταν ο γιος μου μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα...", έγραψε.

Ο γιατρός κατάφερε να απεγκλωβίσει τα τρία άτομα από το φλεγόμενο δωμάτιο του ξενοδοχείου και τους οδήγησε προς το αυτοκίνητο, σώζοντας τους την τελευταία στιγμή.

«Το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε...με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς».

H ανάρτησή του μαιευτήρα- γυναικολόγου:

Σήμερα έκανα το ακατόρθωτο απεγκλωβισα από το Μάτι και το ξενοδοχείο Cabo Verde την κουνιάδα μου το νεογέννητό της και τον μικρό μου γιο! Όταν η πυροσβεστική μου είπε μην πάτε θα καείτε τους έγραψα και πήγα μέσα από τις φωτιές...σπίτια καίγονταν παντού αμάξια αριστερά δεξιά όλα καμμένα αλλά όταν ο γιος μου μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα...βλακεία ΝΑΙ αλλά τα κατάφερα.

Καιγόταν όλη η περιοχή το ξενοδοχείο απ έξω, δεν υπήρχε ρεύμα και εξαερισμός ....μπήκα μέσα στην κάπνα τους βρήκα σε άθλια κατάσταση τους έβαλα στο αμάξι .... πάλι μέσα από τις φωτιές, ευτυχώς τα λάστιχα δεν πήραν φωτιά και σωθήκαμε!Φυσικά η πυροσβεστική ανύπαρκτη.... αλλά το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε...με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς!

https://www.facebook.com/ioannis.kalogirou/posts/10212013302433284&width=500

Φούντωσε η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους: Δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις 

Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο μεταξύ των Αγίων Θεοδώρων. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, λίγο πριν από τις 21.30, «φούντωσε» η πυρκαγιά στη χαράδρα ανάμεσα στον οικισμό Γαλήνη προς το Σουσάκι Κορινθίας.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού με τη δύση του ηλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...