Κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός φοβάται τους Μακεδόνες: Εφτασε Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας - Υποδοχή με ελληνικές σημαίες: «Οχι στη συμφωνία των Πρεσπών» - Κρύφτηκε ο Αλέξης

Στη Θεσσαλονίκη κατέφθασε πριν λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τετραμερή Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt. 

Oι Ελληνες είναι αποφασισμένοι πλέον και στέελνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Ολη η Μακεδονία είναι στο πόδι πλέον. Από την Μακεδονία θα αρχίσει το ξήλωμα της Κυβέρνησης, καθώς ο λαός δεν αντέχει άλλη μια προδοσία.

Αν και το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση πολιτών στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ, διαδηλώνοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, κρατώντας σημαίες με τα εθνικά σύμβολα και σύμβολα της Μακεδονίας, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρκετοί μάλιστα από τους διαδηλωτές, έφτασαν στο ΙΚΕΑ με τα ιδιωτικά οχήματά τους, με τους διοργανωτές να σημειώνουν ότι θα κάνουν πορεία μέχρι τα Πράσινα Φανάρια, την ώρα που στο σημείο βρίσκεται κλούβα των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι η 4η Σύνοδος μετά από αυτές της Βάρνας, του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου και σταδιακά η Τετραμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας θεσμοθετείται ως ένα κρίσιμο διπλωματικό πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια που προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την συνανάπτυξη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας μέρας καθώς την Πέμπτη στις 12 υπάρχει «μάχη» στην Βουλή και συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το χρέος και την οικονομία μετά από αίτημα του Κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα που θα βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση για τη Μακεδονία και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Λευκό Πύργο στις 8.

Η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές ετοιμάζει πρόγραμμα παρεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία για το Σκοπιανό ώστε να μιλούν όλοι για την οικονομία και όχι για το Σκοπιανό. Μόνο έτσι πιστεύουν πως θα μπορέσουν να εμφανιστούν ξανά μπροστά στον λαό. Δηλαδή στην ουσία μιλάμε για πρόγραμμα …. «ρουσφετιών».

Παράλληλα οι υπουργοί έχουν αρχίσει -με εντολή Μαξίμου- να εστιάζουν στα προβλήματα που έχουν μεταφέρει σε κάθε υπουργείο βουλευτές της Β.Ελλάδας, προκειμένου να αυτά να λυθούν το ταχύτερο δυνατό….

H Mακεδονία καίγεται και αυτός βρίσκεται σε άλλο σύμπαν

Χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους για το μουντιάλ είχε στη Θεσσαλονίκη πριν την έναρξη της Τετραμερούς Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους πως βλέπει τα ζευγάρια της φάσης των οκτώ σχολίασε πως η μία πλευρά των χιαστί είναι πιο δυνατή από τη δεύτερη.

Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι αν η Ουρουγουάη περάσει τη Γαλλία θα είναι αυτή που θα το σηκώσει.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι «καμένος οπαδός της Αργεντινής» όπως και του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Δείτε την συνομιλία με τους δημοσιογράφους:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=na4DjQ_RKeU

Δείτε βίντεο-φωτογραφίες από το σημείο:

https://www.youtube.com/watch?v=f66lcE6YWYQ

sigentrosiikea 02

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ