Κοινωνία

Ο οδικός χάρτης προς τον θάνατο: Έτσι εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης

Η αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο με τα αυτοκίνητα, που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την λεωφόρο Μαραθώνος και τους έστελνε πίσω στην λεωφόρο Ποσειδώνος.

Εναν παραλιακό δρόμο, που σε ορισμένα σημεία δεν ξεπερνά τα 8 μέτρα πλάτος και που διασχίζει το Μάτι. Εκεί όπου δεν πίστευαν οτι θα φθάσει η φωτιά.

Στον δρόμο αυτό, που σε πολλά σημεία είναι στενός, η κίνηση επιτρέπεται και στις δύο κατευθύνσεις. Εκεί τους εγκλώβισε η φωτιά.

Ακολούθησε χάος. Ανθρωποι εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα και προσπαθούσαν να σωθούν… Συνολικά 84 αυτοκίνητα έχουν βρεθεί καμμένα κατά μήκος του δρόμου. Ακόμα χειρότερα…

Σε πολλά σημεία του δρόμου, δεν υπάρχει έξοδος προς την παραλία και την θάλασσα. Η όπως συνέβη με τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης, η πρόσβαση στην θάλασσα είναι αδύνατη, γιατί υπάρχει γκρεμός. Ηταν ένα ακόμα τραγικό λάθος των αρχών, σε αυτήν την απίστευτη τραγωδία που ζούμε.

Στο βίντεο φαίνεται η διαδρομή που ακολούθησαν τα αυτοκίνητα, τα σημεία όπου δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν και η διαδρομή του θανάτου για τούς 25 ανθρώπους, που εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης.

https://www.youtube.com/watch?v=9wlxc4WICcE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ