Κοινωνία

Ο Λιάγκας στις πληγείσες περιοχές: «Περιπλανιόμουν ώρες στα καμένα σπίτια, στα καμένα όνειρα»

Ο Γιώργος Λιάγκας, βρέθηκε και εκείνος στις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Αττικής, συγκλονισμένος και ο ίδιος -όπως και ολόκληρη η χώρα- με την πρωτοφανή τραγωδία.

Ο παρουσιαστής, έγραψε στο twitter ένα κείμενο σχετικά με τα όσα αντίκρισε, αλλά και όσα του είπαν οι άνθρωποι που συνάντησε εκεί.

«Λοιπόν, τώρα γύρισα σπίτι μετά από 5 ώρες που περιπλανιόμουν μόνος στα καμένα σπίτια, στα καμένα όνειρα και στην καμένη ευτυχία των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές. Μίλησα με δεκάδες ανθρώπους. Όχι, δεν ήταν εμπρησμός. Αλλά ευθύνες υπάρχουν και μάλιστα πολλές.

Και οι άνθρωποι ξέρουν. Ξέρουν ποιοι έδιναν λάθος εντολές. Ποιοι παρέλειψαν να δώσουν, ποιοι ολιγώρησαν, ποιοι έλειπαν, ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί όλοι γνώριζαν ότι αν κάποια στιγμή συνέβαινε, αυτές θα ‘ταν οι συνέπειες. Το θέμα είναι πως μαθαίνω... πως ξέρουν και αυτοί που χουν αναλάβει να διαλευκάνουν. Θα πουν την αλήθεια ή και πάλι οι πραγματικοί υπεύθυνοι θα γλιτώσουν στη χώρα της ανομίας, της προχειρότητας, της αρπαχτής και του άρπα κόλλα… Το οφείλουν.

Και σε αυτούς που έφυγαν... αλλά και σε αυτούς που έμειναν και αναρωτιούνται το πως και το γιατί, έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Καληνύχτα λοιπόν και καλό ξημέρωμα, αν ποτέ ξημερώσει σ’ αυτή τη χώρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...