Αρχείο

Ο Β. Ορμπαν «κόβει τα πόδια» του Σόρος και των «αλληλέγγυων» - Πρόστιμο 25% σε ΜΚΟ που βοηθούν μετανάστες - Ασφάλεια και Χριστιανισμός πάνω απ' όλα

Η Ουγγαρία δείχνει τον δρόμο και κάνει αυτό δεν τολμάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κόβει τα πόδια στις ΜΚΟ και στα ύποπτα παιχνίδια του αρχιερέα της ΝΤΠ Τ. Σόρος.

Η ουγγρική Βουλή συνεχίζει τη σκληρή της στάση προς τους μετανάστες, υιοθετώντας νόμο που επιβάλλει φορολογία 25% σε ΜΚΟ αν προβαίνουν σε «προπαγανδιστική δράση που προωθεί θετικά τη μετανάστευση», γράφουν οι Financial Times.

Η νομοθεσία εγκρίθηκε χθες σε επείγουσα συνεδρίαση και η υιοθέτησή της αντανακλά μια απειθή στάση, μία μέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκκίνησε διαδικασίες παραβίασης κατά της Ουγγαρίας λόγω των νόμων για τη μετανάστευση που δεν συνάδουν με τα νομικά πρότυπα της Ε.Ε.

Η Ουγγαρία είναι μια από τις χώρες της Ε.Ε. που επέδειξε τη μεγαλύτερη αντίσταση στην αποδοχή αναζητούντων άσυλο και αντιτάχθηκε στα σχέδια για υποχρεωτική ποσόστωση μεταναστών στις χώρες.

«Σταματήστε τον Σόρος»

Πριν λίγους μήνες δε, ο Β. Ορμπαν, πέρασε ένα νομοσχέδιο με τον τίτλο: «Σταματήστε τον Σόρος»

Ο Όρμπαν κατηγορεί τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος ότι εμπλέκονται στην πολιτική της χώρας και στηρίζουν ενεργά τη μετανάστευση.

«Εκείνοι που παρέχουν οικονομικά μέσα…ή διεξάγουν αυτή την οργανωτική δραστηριότητα σε τακτική βάση θα τιμωρούνται έως και με ένα χρόνο φυλάκισης», υπογραμμίζει το κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της βουλής.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία και αυτό είναι το πακέτο νόμων Σταματήστε τον Σόρος», τόνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν διεθνείς και ουγγρικές οργανώσεις που βοηθούν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ουγγαρία και «η επιβολή κυρώσεων αυτών είναι δικαιολογημένη». Δεν ανέφερε ονόματα οργανώσεων.

Ο 54χρονος δεξιός πρωθυπουργός, από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του Απριλίου αφού το ισχυρό μήνυμά του κατά της μετανάστευσης τού χάρισε μια σαρωτική νίκη.

Η κόντρα Όρμπαν-Σόρος έχει βαθύ υπόβαθρο….

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Σόρος πλήρωσε τον νεαρό τότε Βίκτορ Ορμπάν για να σπουδάσει στη Βρετανία με υποτροφία. Και μόλις πρόσφατα το 2010, ο Σόρος έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στην κυβέρνηση Orbán.

Όμως, η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών έχει οξυνθεί αισθητά τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς ο Orbán σράφηκε περισσότερο προς τα δεξιά. 

Τον τελευταίο καιρό ο Ορμπάν κατηγορεί τον μεγιστάνα ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτιστικές ταυτότητες προωθώντας ενεργά και βοηθώντας μια πλημμύρα προσφύγων και αιτούντων άσυλο από χώρες που είναι σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανικές.

Το 2015, ο Σόρος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προσεχές μέλλον. Και, για να γίνει αυτό, πρέπει να μοιραστεί το βάρος με δίκαιο τρόπο. »

Τον Δεκέμβριο, ο Σόρος κατηγορήθηκε από τον Ορμπάν ότι σκοπεύει να παρέμβει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της Ουγγαρίας τον Απρίλιο του 2018, κάνοντας προπαγάνδα υπέρ της μετανάστευσης μέσω των ΜΚΟ.

Την ίδια στιγμή τι γίνεται στην Ελλάδα;

Το προ μηνών δημοσίευμα βόμβα

Τη βαριά καταγγελία κατά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο ότι συνεργάζονται με τους διακινητές των παράτυπων μεταναστών διατυπώνει η Frontex, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Financial Times».

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι καταγγελίες της Frontex περιλαμβάνονται σε εμπιστευτική έκθεση που συντάχθηκε τον περασμένο μήνα. «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στους μετανάστες έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ» αναφέρεται στην έκθεση.

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλές. Κι αυτό επειδή οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν πολύ διαφορετική αντίληψη σχετικά με την επίλυση μιας κρίσης, η οποία έως σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.700 ανθρώπους.

Οι Γερμανοί θεωρούν το προσφυγικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τους

Από αυτή την άποψη, η έκθεση αντικατοπτρίζει όχι μόνο την αδυναμία τους να συνεργαστούν, αλλά και το κλίμα που υπάρχει στη μεταξύ τους σχέση. Η Frontex, εξάλλου, έκανε ακόμη πιο σαφή την αρνητική της διάθεση απέναντι στις ΜΚΟ σε νέα έκθεση που συνέταξε την περασμένη εβδομάδα. Εκεί γίνεται λόγος για την πρώτη διαπιστωμένη περίπτωση διακινητών που οδηγούσαν μετανάστες απευθείας σε πλοίο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αρνούνται από την πλευρά τους ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους διακινητές. Η Frontex, πάντως, επιμένει: οι μετανάστες που διασώζονται από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αρνούνται συχνά να συνεργαστούν με τους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ή την ιταλική ακτοφυλακή. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, ανέφεραν ότι κρατούν αυτή τη στάση ακολουθώντας τις συμβουλές που τους έχουν δώσει μέλη των ΜΚΟ.

Οι αριθμοί φαίνεται να ενισχύουν την υπόθεση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας. Τα σήματα προς τη Frontex για επεμβάσεις διάσωσης έχουν μειωθεί αισθητά. Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί θεαματικά οι επεμβάσεις διάσωσης από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο Β. Ορμπαν κάνει την αρχή, εμείς;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...