Ελληνοτουρκικά

Ολική επαναφορά της "διπλωματίας της κότας" : Στη σύνταξη οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής... SOS με επιστολή στον ΠτΔ, η Θράκη χάνεται...

Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη του να δήλωσε ότι η εποχή της «διπλωματία της κότας» τελείωσε, όμως όπως φαίνεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ικανοποιεί πάγια επιδίωξη του Ρ.Τ.Ερντογάν και δεν ενοχλείται από την παρουσία Τούρκου ακροδεξιού ισλαμιστή πολιτικού στην Θράκη που στο παρελθόν είχε απειλήσει την Ελλάδα.

Το έφεραν από δω το πήγαν από εκεί βρήκαν την ιδανική ( κατά την άποψή τους) φόρμουλα ώστε χρυσώνοντας το χάπι στους θιγόμενους, να νομοθετήσουν τον… εξοστρακισμό τους…

Ο λόγος για την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να ΔΙΩΞΕΙ τους νόμιμους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, μόλις τρία χρόνια πριν την ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας τους και όλα αυτά μετά την απαίτηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, μία ωμότατη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας που για ακόμη μία φορά έγινε αποδεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα αναφέρει το thraki.com.gr

Τη λύση προκειμένου να ικανοποιήσει ένα αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο προήλθε από τις ίδιες τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να βρήκε η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο για το υπουργείο Παιδείας έχει συμπεριληφθεί τροπολογία, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων μουφτήδων της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Η Τουρκία έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την επιθυμία να σταματήσει το καθεστώς διορισμού των μουφτήδων από την ελληνική κυβέρνηση και αυτοί να εκλέγονται από την κοινότητα, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αύριο (Τετάρτη 1 Αυγούστου), θα υπάρξει προσθήκη βάσει της οποίας ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου θα συνταξιοδοτηθούν ως δικαστικοί (με την αιτιολογία ότι λειτουργούν ήδη ως ιεροδίκες).

Με το που διέρρευσε η είδηση της” υπόγειας” πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται σε μία ιδιαίτερα πονηρή περίοδο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς κύκλους της Θράκης..

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι ίδιοι οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Ροδόπης συντάχθηκαν με την άποψη ότι δεν μπορεί κατά αυτή την έννοια και αυτόν τον τρόπο να ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ οι μουφτήδες, ενώ με κατεπείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( ο οποίος θα αναλάβει και την τελική ευθύνη υπογραφής του σχετικού προεδρικού διατάγματος) ζητείται η μη αποδοχή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τους προαναφερόμενους λόγους..

ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ..

Ως γνωστόν στις αρχές του μήνα ο κ Γαβρόγλου είχε προσκαλέσει τον μουφτή Ξάνθης στην Αθήνα για τον ενημερώσει γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης και δια της παρουσίας του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού κυρίου Καλπαδάκη ζητήθηκε η παραίτηση του μουφτή Ξάνθης και εν συνεχεία του μουφτή Κομοτηνής ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα ο ολος σχεδιασμός .

Μετά την άρνηση όμως του κυρίου Σινίκογλου προφανώς μπήκε μπροστά άλλο σχέδιο για να καταλήξουν την ημέρα που η Βουλή κλείνει για τις θερινές διακοπές να προτείνουν την… συνταξιοδότησή τους και άρα την αποπομπή τους με ένα θεωρητικά εύλογο επιχείρημα.

Γεγονός που καταδεικνύει και την ΠΡΟΘΕΣΗ από πλευράς της κυβέρνησης να τελειώνει μία και καλή με τους νόμιμους μουφτήδες ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την εκλογή των μουφτήδων χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει οριστεί το εκλεκτορικό σώμα.

Αντί όλα αυτά δηλαδή να γίνουν στη βάση ενός συντονισμένου και συντεταγμένου σχεδίου και αφού προηγουμένως να έχουν διερευνηθεί να έχουν συζητηθεί και να έχουν καταλήξει στο ποιοι θα είναι αυτοί που θα εκλέξουν τους νέους μουφτήδες, η κυβέρνηση επιλέγει πρώτα να απαλλαγεί από τους παρόντες και στη συνέχεια να ανοίξει την ατζέντα για όλα τα παραπάνω..

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ…

Μετά από αυτή την εξέλιξη επικρατεί μία ιδιαίτερη ευφορία στους κόλπους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και φυσικά στους κόλπους των δύο ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής οι οποίοι βλέπουν να υλοποιούνται τα σχέδια και οι απαιτήσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εμείς θα περιμένουμε ωστόσο να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά και την αντίδραση που έχει εκδηλωθεί από πλευράς των Θρακιώτικων φορέων για να καταλάβουμε εντέλει ΠΟΙΟΣ κάνει κουμάντο στην ΘΡΑΚΗ…

Πιθανή συνταξιοδότηση των δύο συγκεκριμένων, νόμιμων και διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων θα ανοίξει, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, μια συζήτηση η οποία θα έχει αβέβαιη κατάληξη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι θρησκευτική και όχι εθνοτική, ο εκάστοτε μουφτής αποτελεί, πρακτικά και ουσιαστικά, τον de facto ηγέτη της.

Ως εκ τούτου, οι αντικαταστάτες των δύο μουφτήδων, ακόμη και αν δεν είναι οι ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Μέτε και Αχμέτ Σερίφ, θα έχουν έναν ρόλο ο οποίος εξ αντικειμένου θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος.

Την Θράκη επισκέφτηκε ο αρχηγός του ακροδεξιού, ισλαμιστικού, εθνικιστικού κόμματος ΒΒΡ Μουσταφά Ντεστιτζί

Ο αρχηγός του ΒΒΡ είναι γνωστός για τις ακραίες, εθνικιστικές, ακροδεξιές φασιστικές του απόψεις, μάλιστα για το κόμμα ΒΒΡ υπάρχουν πληροφορίες ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους την πλέον ακραία εθνικιστική φασιστική τουρκική οργάνωση η οποία δολοφόνησε στην Κύπρο τον Τάσο Ισαάκ το 1996.

Όμως ούτε και αυτό το στοιχείο φαίνεται να επηρέασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να απαγορεύσει την επίσκεψη του αρχηγού του ΒΒP στην Ελλάδα.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά για το ΥΠΕΞ να τεκμηριώσει την άρνησή του για την επίσκεψη του Μουσταφά Ντεστιτζί στην Ελλάδα, δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί το ίδιο για τις δηλώσεις που στο παρελθόν ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει κάνει για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», ο Μουσταφά Ντεστιτζί είχε προβεί σε τρεις τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, για να μην δώσει την έγκριση του για την είσοδο στην Ελλάδα του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος BBP.

Αναλυτικότερα ο Μουσταφά Ντεστιτζί είχε δηλώσει για την Ελλάδα τα ακόλουθα:

• «Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους. Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους» (http://tourkikanea.gr/2018/03/bbp-5/).

• Ο Ντεστιτζί ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις κακομαθημένες συμπεριφορές της και είπε πως, «Έρχεται μέρα που θα αισθανθούν στα πρόσωπα με πολύ σφοδρό τρόπο, το χαστούκι της Τουρκίας… Καλούμε την Ελλάδα να μένει μακριά από αυτό το περιβάλλον της έντασης. Διαφορετικά είναι σαφής και ξεκάθαρη η απάντηση που θα δώσει η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που το ξέρει αυτό καλύτερα από άλλες χώρες». (http://tourkikanea.gr/2018/04/destici-3/).

• «Ο Γενικός Πρόεδρος του πρόεδρος του BBP Μουσταφά Ντεστιτζί, μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή στο CNN Türk, δήλωσε πως Μοσούλη, Κερκούκ, Χαλέπι, Δυτική Θράκη και Κριμαία πρέπει να ενταχθούνε στην Τουρκία». (http://tourkikanea.gr/2017/10/bbp-4/).

Εάν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει σε ένα ξένο πολιτικό που δηλώνει ξεκάθαρα ότι τμήμα της Ελλάδας πρέπει να αποσχιστεί και να ενωθεί με την Τουρκία να επισκεφτεί την Θράκη τότε τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε;

Παράξενη και αντιφατική η στάση του Νίκου Κοτζιά...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ