Κόσμος

Οι Ιρακινοί έπιασαν σε ενέδρα ζωντανό έναν από τους πλέον επικίνδυνους οπλαρχηγούς του ISIS

Οι ιρακινές Αρχές ασφαλείας συνέλαβαν σε ενέδρα που έστησαν στην επαρχία Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, έναν από τους πλέον επικίνδυνους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως ενημέρωσε ο αντιστράτηγος Γιαχία Ρασούλ, οι υπηρεσίες πληροφοριών του ιρακινού στρατού κατάφεραν να παγιδεύσουν την Κυριακή έναν επικίνδυνο οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους αφού του έστησαν παγίδα.

Ο αρχιτρομοκράτης συνελήφθη στην περιοχή Αλ Ραράμπσα κοντά στη Ραμάντι.

Ο εν λόγω τζιχαντιστής, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Ρασούλ «ένας από τους τζιχαντιστές που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο στρατεύματα και πολίτες».

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, κήρυξε την πλήρη απελευθέρωση του ιρακινού εδάφους και τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές δεν παρέδωσαν τα όπλα. Συνεχίζουν να διεξάγουν συμμοριτοπόλεμο στην ύπαιθρο και να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στις πόλεις.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης διατηρεί ακόμα τον έλεγχο σε εδάφη-θύλακες στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια ιρακινή οργάνωση. Δημιουργήθηκε από τη συνένωση της Αλ Κάιντα του Ιράκ με τους αραβοσοσιαλιστές του κόμματος Μπαάθ του Σαντάμ Χουσεΐν.

Εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, στελέχη του σανταμικού καθεστώτος, όπως στρατιωτικοί, αστυνομικοί, αξιωματούχοι, ασφαλίτες, άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών, εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και αυτός είναι και ο λόγος που η οργάνωση όχι μόνο κατάφερε σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες αλλά και πολέμησε -και συνεχίζει να πολεμά- με επαγγελματισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...