Κοινωνία

Ντύθηκαν με τα ποδοσφαιρικά χρώματα της ομοφυλοφιλικής σημαίας και παρέλασαν στους δρόμους της Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Έναν πρωτότυπο όσο και πονηρό τρόπο με αφορμή το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Ρωσία και προκειμένου να ξεπεράσουν την κρατική απαγόρευση για προβολή της ομοφυλοφυλικής σημαίας στη Ρωσία βρήκαν έξι νεαροί.

Στη Ρωσία, η πράξη προβολής της δημόσιας σημαίας LGBT μπορεί να οδηγήσει κάποιον στη σύλληψη. Έτσι αυτοί οι ακτιβιστές κατέφυγαν σε μια άλλη λύση: φορώντας φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων των αντίστοιχων χωρών τους, περνοδιάβαιναν στην Μόσχα με... υπερηφάνεια και σαφές υπονοούμενο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων σε μια χώρα που επιμένει στις παραδοσιακές αξίες του γάμου και της οικογένειας κόντρα στη δικτατορία του “political correct”.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων είναι ενάντια στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και έδειξαν την υποστήριξή τους νόμους διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων.

Ούτε οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου, ούτε Σύμφωνα Συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου επιτρέπονται στη Ρωσία. Τον Ιούλιο του 2013, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, δήλωσε ότι η ιδέα του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου ήταν "ένα πολύ επικίνδυνο σημάδι της Αποκάλυψης". Σε μια συνέντευξη Τύπου το 2011 , η επικεφαλής του Ληξιαρχείου Μόσχας, Ιρίνα Μουράβιοβα, δήλωσε:. "Οι προσπάθειες για ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται τόσο στη Μόσχα όσο και αλλού στη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Ζούμε σε μια κοινωνία των πολιτών, που καθοδηγείται από το ομοσπονδιακό νόμο και από το Σύνταγμα που λέει ξεκάθαρα: γάμος στη Ρωσία είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ένας τέτοιος γάμος [του ιδίου φύλου] δεν μπορεί να συναφθεί στη Ρωσία ". Η συντριπτική πλειοψηφία της ρωσικής κοινής γνώμης είναι επίσης, ενάντια στο γάμο ατόμων του ιδίου Φύλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ