Κόσμος

«Ναι» στην αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών λέει το 42% των Γερμανών

Με θετικό μάτι «βλέπει» την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, στον απόηχο των πρόσφατων απειλών του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση από τα ευρωπαϊκά εδάφη.

Υπέρ της αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών από τις νατοϊκές βάσεις στη Γερμανία, τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων DPA.

Συγκεκριμένα, το 42% «βλέπει» θετικά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, ενώ το 37% θεωρεί λάθος μια τέτοια απόφαση. Το 21%, επίσης, δηλώνει αναποφάσιστο.

Η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από όσους ψηφίζουν το Αριστερό Κόμμα (67%), την Εναλλακτική για τη Γερμανία (55%) και τους Πράσινους (48%).

Στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, αντίθετα, συναντώνται οι λιγότεροι υποστηρικτές της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον οι τελευταίες δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Στο έδαφος της Γερμανίας, συνολικά δραστηριοποιούνται 34.000 Αμερικανοί στρατιώτες, σε διάφορες βάσεις, ανά τη χώρα.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...