Σκοπιανό

Νέα διαμαρτυρία για τη Μακεδονία έξω από τη Μητρόπολη Θεσ/νίκης – Το μήνυμα στον Άνθιμο με τη ντουντούκα (βίντεο)


Αυτή τη φορά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη στη Θεσσαλονίκη. «Δεν παραχωρούμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και δεν παραδίδουμε τους αγώνες των παππούδων μας Μακεδονομάχων που έδωσαν τα πάντα για αυτόν τον τόπο, που αγάπησαν περισσότερο και από τη ζωή τους»...

Διαμαρτυρία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, πραγματοποίησε εξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης η «οργανωτική επιτροπή» διαδικτυακού καλέσματος ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι διαδηλωτές διάβασαν και επέδωσαν ψήφισμα, καλώντας το μητροπολίτη να αναλάβει πρωτοβουλίες και όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να εκδόσουν ψηφίσματα κατά της συμφωνίας.

Οι διαδηλωτές πριν παραδόσουν το ψήφισμα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων «δεν παραχωρούμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και δεν παραδίδουμε τους αγώνες των παππούδων μας Μακεδονομάχων που έδωσαν τα πάντα για αυτόν τον τόπο, που αγάπησαν περισσότερο και από τη ζωή τους», τραγούδισαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Νέα διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία

https://www.youtube.com/embed/152olVQyN94?feature=oembed

Όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές το «δημοψήφισμα είναι ανήκουστο. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει δημοψήφισμα με τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια». Τα μέλη της Επιτροπής θα επιδώσουν ψήφισμα την Παρασκευή στις 11:00 και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Απόψε, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή του Φοίνικα και στο Λευκό Πύργο και την Παρασκευή στις έντεκα το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

https://www.youtube.com/embed/FBO9dH81mlY?feature=oembed

thestival.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές