Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Σάλος στη Ρωσία με τον Βίντα να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία» (Βίντεο)

Η Κροατία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην 4άδα του Μουντιάλ 2018, μετά τη νίκη της στα πέναλτι επί της Ρωσίας και ο Ντομαγκόι Βίντα το πανηγύρισε στα αποδυτήρια φωνάζοντας "Δόξα στην Ουκρανία"! Έξαλλοι στη Ρωσία - Κίνδυνος και για τιμωρία από τη FIFA.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ρωσία με τον έναν από τους σκόρερ της Κροατίας, Ντομαγκόι Βίντα, να έχει καταγραφεί στην κάμερα, την ώρα που «αναφωνεί» το όνομα της Ουκρανίας, μετά τη νίκη της εθνικής του ομάδας επί της «οικοδέσποινας» του Μουντιάλ 2018.

Ο πρώην παίκτης της ουκρανικής Ντιναμό Κιέβου φαίνεται να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία» μέσα στα αποδυτήρια, μετά το ματς, με τον πρώην Κροάτη διεθνή, Όγκνιεν Βουκόγεβιτς, να συμπληρώνει δίπλα του, ότι «αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό και την Ουκρανία».

Με τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία να είναι τεταμένες σε πολιτικό επίπεδο, η κίνηση του Βίντα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ των Ουκρανών, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τη ρωσική πλευρά, με τον παίκτη να απειλείται ακόμη και με τιμωρία από την FIFA.

Κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπει τα… πολιτικά σχόλια ούτε στις κερκίδες της, πόσω μάλλον στα αποδυτήρια από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, με τον Κροάτη να κινδυνεύει ακόμη και να χάσει το παιχνίδι των ημιτελικών του Μουντιάλ κόντρα στην Αγγλία.

Το video με τον Βίντα

https://www.youtube.com/watch?v=m07PCSgoCE8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ