Ρωσία

Με νέο «έξυπνο ρολόι» θα εξοπλιστούν Ρώσοι στρατιώτες - Τεχνολογικά άλματα στην ρωσική πολεμική μηχανή (Βίντεο)

Ένα νέο σύστημα ασφαλείας θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ένα μέρος του εξοπλισμού του οποίου αποτελείται από ένα «έξυπνο ρολόι» με πολλαπλές χρήσεις.

Οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις πρόκειται σύντομα να αρχίσουν να φυλάσσονται με με ένα νέο ψηφιακό σύστημα που περιλαμβάνει και ένα ειδικό ρολόι για για τους φύλακες. Το ρολόι θα λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και θα καταγράφει την κατάσταση του φρουρού κάθε στιγμή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα αρχίσει να παραδίδει το σύστημα Strelets-Chasovoy στις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί στην Κριμαία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Izvestia και αναμεταδίδει το RT.

O εξοπλισμός εγκρίθηκε από τις ρωσικές αρχές και η κατασκευάστρια εταιρεία Argus Spectr, έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει την παραγγελία μέχρι το 2020 μέσω ενός συμβολαίου αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σύστημα Strelets-Chasovoy 1SV είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, στο οποίο εντάσσεται και το συγκεκριμένο βραχιόλι. Το ολοκληρωμένο σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, ανιχνευτές θερμότητας και κίνησης, κλειδαριές που ελέγχονται από απόσταση, κλειστό σύστημα τηλεόρασης και αντιπυρικό εξοπλισμό.

Ωστόσο, το βραχιόλι φαίνεται πως είναι το πιο δημοφιλές μέρος του συστήματος. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό στους κραδασμούς «έξυπνο» ρολόι με κουμπί για να αναφέρει μια έκτακτη κατάσταση στο κεντρικό σημείο ελέγχου, λειτουργία δόνησης για να ενημερώνει χωρίς θόρυβο τον φρουρό για κάποια έκτακτη κατάσταση σε άλλο σημείο, ανιχνεύει την κίνηση, και εντοπίζει τις συντεταγμένες.

Συνεπώς, αν ένας στρατιώτης απαχθεί ή δεν είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει, το σύστημα θα ενημερώσει τόσο τον κεντρικό σταθμό όσο και τους άλλους φρουρούς.

Η συχνότητα του κάθε βραχιολιού προστατεύεται από παρεμβάσεις και το σήμα του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3,5 χλμ.

Μάλιστα μια εκδοχή του έχει και οθόνη ώστε να μπορεί το κεντρικό σημείο να ενημερώνει με μηνύματα τους φρουρούς για οτιδήποτε χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο εντυπωσιακά πλάνα από τα νέα gadget του ρωσικού στρατού:

https://www.youtube.com/watch?v=uljtn1GbNAU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ