ΗΠΑ

Με αυτές τις πυρηνικές βόμβες θα κάνει κουμάντο ο Τραμπ - Βίντεο-εικόνες


Μια πυρηνική βόμβα που αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ είναι τόσο ακριβής ώστε οι Αμερικανοί πρόεδροι ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να την χρησιμοποιήσουν, υποστηρίζουν οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές.

Η βόμβα B61-12, που περιγράφεται ως η πιο επικίνδυνη που παράχθηκε ποτέ, διαθέτει ένα κιτ ουράς από την αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, το οποίο θα επιτρέψει μια καθοδηγούμενη τροχιά ακριβείας.

Διαθέτει επίσης έναν μηχανισμό που επιτρέπει την προσαρμογή της εκρηκτικής δύναμης - η οποία κυμαίνεται από 50.000 τόνους TNT σε χαμηλά επίπεδα έως 300 τόνους - και μπορεί να μεταφερθεί από βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η ακρίβεια και η μεταβλητή ισχύς του όπλου μειώνουν τον κίνδυνο πιθανών παράπλευρων ζημιών και θυμάτων μεταξύ αμάχων.

Η Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου Πυρηνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NNSA) επιβεβαίωσε ότι η φάση ανάπτυξης και δοκιμών του B61-12 είχε ολοκληρωθεί και η φάση της μηχανικής παραγωγής είναι τώρα σε εξέλιξη. Η παραγωγή σε πλήρη κλίμακα αναμένεται μέχρι το 2020, αναφέρει το onalert.gr

Ο διοικητής της NNSA, Αντισυνταγματάρχης Frank G. Klotz, δήλωσε: «Η επίτευξη αυτής της επόμενης φάσης αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την NNSA και τους εξαιρετικά ταλαντούχους επιστήμονες και μηχανικούς των οποίων η εργασία στηρίζει αυτήν την ζωτικής σημασίας αποστολή για την εθνική ασφάλεια».

Παράλληλα, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ενέργειας (NNSA),
ολοκλήρωσε τις πρώτες πτητικές δοκιμές για την επιχειρησιακή αξιοποίηση της νέας βόμβας Β61-12 στο βομβαρδιστικό Β-2 Spirit.

Στις 29 Ιουνίου, σε επίσημο δελτίο τύπου, η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας αποκάλυψε ότι πραγματοποιήθηκαν δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις. Ο Διοικητής της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Michael Lutton, αναπληρωτής διευθυντής της NNSA για τις Στρατιωτικές Εφαρμογές, ανέφερε σε δήλωσή του: «Αυτές οι πτητικές δοκιμές αποδεικνύουν ότι το σχέδιο B61-12 πληροί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και απεικονίζει τη συνεχιζόμενη πρόοδο του προγράμματος επέκτασης ζωής B61-12.

"Σύμφωνα με την έκθεση της 9ης Ιουνίου, ένα βομβαρδιστικό stealth B-2A Spirit από την 419η Μοίρα Ελέγχου και Αξιολόγησης της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε από την Βάση Edwards της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και έριξε τη βόμβα με μια ανενεργή κεφαλή στην Περιοχή Ελέγχου Tonopah.

Ο αμερικανικός στρατός αναμένει ότι η βόμβα B61-12 γνωστή και ως B61 Mod 12, θα αντικαταστήσει όλες τις υπάρχουσες εκδόσεις της B-61 στο ενεργό απόθεμα, δηλαδή τις Β 61-3, -4, -7 και -11.

Σε αυτό το βίντεο, αναλύουμε τις δυνατότητες της νέας πυρηνικής βόμβας Β-61-12:

Με πληροφορίες από Defence Updates και Exprerss

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές