Κοινωνία

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σκοπέλο – Τουλάχιστον τέσσερις εστίες φωτιάς (Εικόνες-Βίντεο)


Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στον Αμάραντο στην Σκόπελο, μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για 4-5 εστίες φωτιάς.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση ενώ στην μάχη ρίχτηκαν και εναέρια μέσα, τουλάχιστον τέσσερα μέχρι στιγμής όπως μεταδίδει το evolos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάσβεση της φωτιάς που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή συμμετέχουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα όχημα του δήμου, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής Σκοπέλου, 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές.

Στο μεταξύ λίγο πριν από τις 6 σήμερα το απόγευμα αναχώρησε από το λιμάνι του Βόλου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 4 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 26 άνδρες μεταξύ των οποίων 4 αξιωματικοί.   Οι ενισχύσεις θα φτάσουν στο νησί στις 9 το βράδυ.

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη, ενημερώθηκε για την κατάσταση ενώ με την σειρά του ενημέρωση τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα Υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρ.Βασιλούδης έκανε λόγο για μεγάλη φωτιά την οποία αντιμετωπίζουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ενώ αναμένεται να συμβάλει στην κατάσβεση και ελικόπτερο Super Puma.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1021053570483879936

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fskiathoslife%2Fvideos%2F2145191242392240%2F&show_text=0&width=267
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fefimeridasporades%2Fvideos%2F2062948143966078%2F&show_text=0&width=560

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Σκόπελο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...