Αρχείο

Μας οδηγούν σε ανοιχτή σύγκρουση με την Μόσχα - Η Δύση «οπλίζει» με ψευδείς ειδήσεις - FT: «Οι Ρώσοι δωροδόκησαν αξιωματούχους και Μητροπολίτες στη Β. Ελλάδα»

Ενα ύποπτο και χαλκευμένο δημοσίευμα επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα αυτό που γράφουν οι αναλυτές του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες, πως πίσω από τιν κρίση με την Μόσχα βρίσκονται ξένα κέντρα.

Οι Ρώσοι χθες και επίσημα φωτογράφισαν τις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας το Μ. Μαξίμου.

Σε αμερικανική παρέμβαση αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Τις ΗΠΑ βλέπει πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά αυτή την κίνηση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Παράλληλα, τονίζει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

«Θεωρούμε αυτή την κίνηση απολύτως αβάσιμη, δεν έχει επιβεβαιωθεί με στοιχεία από την ελληνική πλευρά, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη φύση των διμερών μας σχέσεων και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Τι αναφέρουν οι Financial Times:

Η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε σύμφωνα με τους Financial Times την πόλη στην οποία εξελίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων τους οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην πόλη στην οποία διαμένει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις.

Οι δύο διπλωμάτες υπενθυμίζουν οι FT κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη» δηλώνει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μια από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.

«Για την Ελλάδα να διώξει Ρώσους αξιωματούχους είναι υπερβολικό, όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολιτισμικοί και θρησκευτικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα κόμμα που κάποτε απολάμβανε των στενών δεσμών με το Κρεμλίνο» παρατηρούν οι FT και προσθέτουν μια δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου «πιστεύω ότι δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ήμασταν ένα κράτος πρώτης γραμμής κατά του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Ελλάδα είχε αποφύγει να απελάσει ανατολικοευρωπαίους διπλωμάτες».

Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία.

«Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη στήριξη με 20-30.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τα υπάρχοντα πολιτικά κομματα» δηλώνει στους FT διπλωμάτης δυτικής χώρας και προσθέτει «είναι μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά».

Δείτε το δημοσίευμα:

Το ζήτημα πλέον χοντραίνει. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ημέρες. Υπάρχει εν εξελίξη ένας υπόγειος διπλωματικός και οικονομικός πόλεμος, με την Αθήνα εντελώς με αφέλεια, ή με ανταλλάγματα να παίρνει θέση υπέρ της Δύσης.

Η Ουάσιγκτον υλοποιεί σχέδιο, που έχει εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα για να ελέγξει τα Βαλκάνια και να αποκλείσει τη διείσδυση της Ρωσίας. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι με το «κλείσιμο» του Σκοπιανού εξυπηρετούνται οι αμερικανικοί σχεδιασμοί και στην ουσία ολοκληρώνεται ο ρωσικός αποκλεισμός.

Οπως σας είχαμε αποκαλύψει, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι «θα σταματήσει τη συμφωνία» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το τηλεφώνημα του «φίλου Σεργκέι» ήταν σοκ για τον Κοτζιά, ο οποίος φέρεται να του απάντησε ότι «θα είναι διακρατική η συμφωνία, και δεν μπορεί να την σταματήσει κανείς»…

Η Μόσχα έχει δηλώσει κατά το παρελθόν με όλη την κλίμακα της ανωτάτης ιεραρχίας της ότι ούτε η αμερικανική ούτε ακόμα πιο πολύ η γερμανική παρέμβαση θα γίνει δεκτή σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ορθόδοξους σλαβικούς πληθυσμούς .

Το Βερολίνο όμως έχει καταστρώσει και αυτό τα δικά του σχέδια .

Οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα Βαλκάνια αρχής γενομένης την Βοσνία και την ΠΓΔΜ, τις οποίες προσπαθούν να ελέγξουν, πολιτικά, οικονομικά και τέλος και στρατιωτικά

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν ολομέτωπη «επίθεση» σε όλα τα επίπεδα για να κυριαρχήσουν στην περιοχή, χωρίς όμως να λάβουν υπόψιν τους την Ρωσία , η οποία ήδη κυριαρχεί στην περιοχή αυτή.

Οι εξελίξεις πλέον θα είναι αρνητικές για την Ελλάδα, ανοίξαμε τον λάκκο και πέσαμε μέσα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...