Κόσμος

Μακάβριο βασιλικό πρωτόκολλο: Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Έτοιμη για κάθε σενάριο -ευχάριστο ή και μακάβριο- είναι η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να εξαιρεί τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι διάσημος για τις γκάφες του, μπορεί να έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του από τον Αύγουστο του 2017, ωστόσο το πρωτόκολλο προβλέπει τι θα συμβεί σε περίπτωση θανάτου του. Ωστόσο, η τελετή, σε αντίθεση με αυτή της βασίλισσας, δεν αναμένεται ότι θα είναι τόσο φαντασμαγορική.

Ωστόσο, πολλοί Βρετανοί, δεδομένης της ηλικίας του αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει διερωτώνται τι θα συμβεί εάν αποβιώσει.

1. Η είδηση θα μεταδοθεί από το BBC

Εάν ο Δούκας του Εδιμβούργου αποβιώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ανακοίνωση θα γίνει στις 8 το πρωί. Το BBC θα είναι το πρώτο δίκτυο που θα έχει επιβεβαιωμένη την είδηση.

2. Απλή επικήδεια τελετή

Αν και πολλοί θα περίμεναν ότι η κηδεία του θα ήταν με βάση τα βασιλικά πρότυπα, ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία για κάτι ποιο απλό. Μάλιστα, έχει εμπλακεί στενά στο σχέδιο, που οργανώνει το αρμόδιο γραφείο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μέχρι την κηδεία του δεν αναμένεται ότι θα βρίσκεται στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, αλλά στο Σαιν Τζέιμς Πάλας, όπου βρισκόταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα τις ημέρες πριν την κηδεία της. Το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση στο χώρο.

Επίσης, θεωρείται ότι η λίστα των καλεσμένων θα είναι μικρή και θα περιλαμβάνει μόνο μέλη της οικογένειας, φίλους και επικεφαλής κρατών της Κοινοπολιτείας, που θα παρακολουθήσουν την τελετή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, που θα διεξαχθεί με βάση τα στρατιωτικά πρότυπα.

3. Πού θα ταφεί

Αν και η ταφή των περισσότερων μοναρχών στη Βρετανία και των συζύγων τους γίνεται στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ο τόπος ταφής του πρίγκιπα Φίλιππου αναμένεται να είναι διαφορετικός και σε μια πιο ιδιωτική τοποθεσία. Λέγεται ότι θα ταφεί στους Frogmore Gardens, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Στο ίδιο σημείο έχουν ταφεί η βασίλισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

4. Πόσο διαρκεί η περίοδος πένθους

Εάν ο πρίγκιπας Φίλιππος αποβιώσει πριν τη βασίλισσα, τότε αναμένεται ότι η Ελισάβετ θα εισέλθει σε περίοδο πένθους διάρκειας οκτώ ημερών. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, εις ένδειξη σεβασμού, δεν θα υπάρξουν βασιλικά διατάγματα ενώ οι κρατικές υποθέσεις θα τεθούν σε παύση.

5. Πότε θα επιστρέψει η βασίλισσα στα καθήκοντά της

Η περίοδος πένθους θα συνεχιστεί για ακόμη 30 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου, η βασίλισσα θα πρέπει να επιστρέψει πλήρως στη δημόσια ζωή και τα καθήκοντά της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...