Κοινωνία

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Χανιά και Κάρυστο - Σε κόκκινο συναγερμό η Πυροσβεστική λόγω ανέμων

Μαίνεται ως αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι κοντά στο χωριό Σπίνα Χανίων και προκάλεσε την εκκένωση του οικισμού από την Πυροσβεστική.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται ως το βράδι να απογειωθούν και πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ στον τόπο της φωτιάς βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος τόνισε ότι κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης τα οποία συνέβαλαν ουσιαστικά στο να αποτραπούν τα χειρότερα.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία κι ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και σύντομα πήρε μεφγάλες διαστάσεις καίγοντας δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Δύο ηλικιωμένες γυναίκες απομακρύνθηκαν αμέσως για προληπτικούς λόγους από την Πυροσβεστική. Στη μάχη για την κατάσβεση από αέρος παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα ενώ στο έδαφος επιχειρούν συνολικά 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα καθώς και εθελοντές από τον Βουτά και τον Αποκόρωνα.

Ο Δήμος Κανδάνου έχει στείλει στην περιοχή δύο υδροφόρες. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στην περιοχή και το δύσβατο του εδάφους. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βατήσι Καρύστου, σε δύσβατη δασική περιοχή, χωρίς -ευτυχώς- να βρίσκεται κοντά σε κάποιο οικισμό. Το έργο της πυρόσβεσης από αέρος συνδράμει και ένα ρωσικό ελικόπτερο που απογειώθηκε το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Τατοϊου.

Και στις δύο περιπτώσεις, το στοίχημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η μάχη από αέρος μέχρι να πέσει το σκοτάδι οπότε και θα μπορούν να επιχειρούν μόνον τα επίγεια μέσα. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο σε υπαίθριο χώρο στην οδό Κωνσταντίνου Καβάφη στον Γέρακα Αττικής.Για την κατάσβεσή της στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες ενώ αναμένεται να φθάσει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

hellasjournal.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...