ΗΠΑ

«Κωλοτούμπα» Τραμπ: Αποδέχομαι το συμπέρασμα των μυστικών υπηρεσιών για την εμπλοκή της Ρωσίας


Τη Δευτέρα δήλωσε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Βλάντιμιρ Πούτιν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Την Τρίτη, σε μία πρωτοφανή «κωλοτούμπα», ο Ντόναλντ Τραμπ τα... γύρισε, λέγοντας ότι «δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην ήταν η Ρωσία» πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στις εκλογές του 2016, προσθέτοντας ότι αποδέχεται το συμπέρασμα που έβγαλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες!

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, μετά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου στο Ελσίνκι, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ενώ ο αμερικανικός Τύπος κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά από επικριτικά ρεπορτάζ και σχόλια. Ορισμένοι δεν δίστασαν, μάλιστα, όπως ο πρώην επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, να αξιώσουν την επέμβαση της Δικαιοσύνης και τη δίωξη του προέδρου των ΗΠΑ για «εσχάτη προδοσία».

Οι σκηνές... ροκ δεν σταμάτησαν ούτε την επομένη, με συνέπεια την «κωλοτούμπα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, άλλο ήθελε να πει και ότι εννοούσε πως «δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην εμπλέκεται η Ρωσία». Πρόσθεσε, δε, ότι «αποδέχεται το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μόλις είδα το απόσπασμα της δήλωσής μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αποσαφηνίσω τη δήλωσή μου».

Οι επίμαχες δηλώσεις και η «θύελλα αντιδράσεων» στις ΗΠΑ

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 για να τον βοηθήσει να κερδίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει πειστεί. "Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί θα έπρεπε να είναι" η Ρωσία, σχολίασε, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Πούτιν το αρνήθηκε κατηγορηματικά, για άλλη μία φορά, σήμερα.

Η παραπάνω δήλωση, καθώς και το ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Βλάντιμιρ Πούτιν από τις αμερικανικές υπηρεσίες, είχαν ως αποτέλεσμα μία θύελλα αντιδράσεων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και από ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Σφοδρότατη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο τέως διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Μπρέναν, μετά την κοινή συνέντευξή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, «στην τσέπη του Πούτιν» και βλάκα.

Ο Μπρέναν διερωτάται γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε μόνος με το ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι (επί δύο ώρες), ερήμην του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

«Γιατί ο Τραμπ συναντήθηκε μόνος με τον Πούτιν; Τι θα μπορούσε να κρύβει από τον Μπόλτον, τον Πομπέο, τον Κέλι και το αμερικανικό κοινό; Πώς θα χρησιμοποιήσει ο Πούτιν οτιδήποτε θα μπορούσε να κρύβει ο Τραμπ προς όφελος της Ρωσίας για να πλήξει την Αμερική; Η πλήρης έλλειψη αξιοπιστίας του Tραμπ καθιστά ψευδή οποιαδήποτε εξήγηση δίνει» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της CIA στο λογαριασμό του στο Twitter, και συνέχισε δριμύτερος:

«Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι υπερβαίνει και ξεπερνά τα πρόθυρα των "υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων". Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από προδοσία. Όχι μόνο τα σχόλια του Τραμπ ήταν βλακώδη, είναι εξ ολοκλήρου στην τσέπη του Πούτιν. Ρεπουμπλιανοί Πατριώτες: Πού είστε;;;»

«Τραγικό λάθος» χαρακτήρισε τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με το ρώσο πρόεδρο και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος Τζον Μακέιν, τονίζοντας ότι ο Τραμπ «απέτυχε να υπερασπιστεί» την Αμερική.

Έκανε δε λόγο για νέο «ιστορικό χαμηλό» στην ιστορία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέτυχε να πει την αλήθεια για έναν εχθρό της χώρας

Καυστικό ήταν και το σχόλιο του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ όσον αφορά τη μπάλα του Μουντιάλ της Ρωσίας που έδωσε ο Πούτιν στον Τραμπ στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Ελσίνκι. Μέχρι αυτή, την ώρα οι αντιδράσεις Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας.

Το νέο «ατόπημα» πριν την «κωλοτούμπα»

«Πολύ καλύτερες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στο Ελσίνκι, σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Τραμπ επέκρινε επίσης για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης την περιοδεία του στην Ευρώπη.

«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους - τα ΜΜΕ Fake News είναι υποκινούμενα» έγραψε στο μήνυμα αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...