Κοινωνία

Κραυγή απόγνωσης από τους πυροσβέστες: Ζητούν τα αυτονόητα για να «πέφτουν» στη φωτιά

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Για τα μεγάλα προβλήματα στις μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί αστυνομικοί έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε οι εκπρόσωποι των αστυνομικών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Ενωση Αστυνομικών Αθήνας και την Ενωση Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής στάθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν, κάνοντας λόγο για «συνθήκες γαλέρας».

Ειδικότερα για το Α.Τ. Κυψέλης ανέφεραν πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να εξυπηρετούνται μετά βίας οι βασικές υπηρεσιακές ανάγκες του Τμήματος, ενώ σχετικά με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ανέφεραν πως οι μαζικές μεταγωγές των κρατουμένων των Τμημάτων Ασφαλείας της Αθήνας με βανάκι εγκυμονούν πολλούς κινδύνους ασφαλείας. «Οσο τα ζητήματα παραμένουν και κανένας αρμόδιος δεν ασχολείται για την επίλυσή τους, θα κλιμακώνει τις δράσεις της σε ανώτερο κάθε φορά επίπεδο, ενημερώνοντας παράλληλα τους φορολογούμενους πολίτες για την επικρατούσα κατάσταση. Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής δεν μας πτοούν. Συνεχίζουμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Αθήνας.

Οι πυροσβέστες

Κραυγή απόγνωσης από τους πυροσβέστες μέσα στην «καυτή» περίοδο του καλοκαιριού εκφράστηκε σε επιστολή που απέστειλαν οι συνδικαλιστικοί φορείς προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την πυροσβεστική ηγεσία.
Ειδικότερα, έκαναν αναφορά σε μέσα ατομικής προστασίας, ανανέωση του πυροσβεστικού στόλου, καλή και άμεση συντήρηση του υπάρχοντος, θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις και βέβαια εμπέδωση της κουλτούρας τήρησης κανόνων ασφαλείας από το ίδιο το πυροσβεστικό προσωπικό.

Η επιστολή τους ξεκινά με τα ονόματα και τις ημερομηνίες των συναδέλφων τους που έπεσαν στο καθήκον.
«Αυτό όμως το ίδιο το ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον είναι που απαιτεί την ιδιαίτερη θωράκιση των πυροσβεστών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μειώνουν την έκθεση στον μεγάλο επαγγελματικό κίνδυνο και να διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των πυροσβεστών. Προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς το ενδιαφέρον της Πολιτείας είναι ελάχιστο. Εχει καταντήσει γραφικό εν έτει 2018 να φωνάζουμε διαρκώς για τα αυτονόητα», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

«Προτείνουμε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. αν. υπουργός κ. Τόσκας να συγκροτήσει κοινή ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του, που να ετοιμάσει άμεσα μια δέσμη μέτρων και δράσεων που να οδηγήσουν σε έναν πρώτο εναρκτήριο στόχο το 2019 να είναι το έτος υγείας και ασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος», πρόσθεσαν χαρακτηριστικά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...