Αυτοδιοίκηση

Καταγγελία-σοκ του Λ. Ρακιντζή για τα αυθαίρετα του Σχινιά: «Η Βουλή ψήφισε να μην κατεδαφιστούν» (ηχητικό)

Σοκάρουν οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στον Realfm 97.8 για τα αυθαίρετα στον Σχινιά με αφορμή την φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική.

"Προσπάθησα να κατεδαφίσω τα αυθαίρετα του Σχινιά, έχει τελεσιδικήσει εδώ και 20 χρόνια το Πρωτόκολλο και μόλις τώρα κατεδαφίστηκαν τα τρία από τα επτά αυθαίρετα. Με ειδική νομοθεσία, η Βουλή σε ένα καλοκαίρι ψήφισε την αναστολή των κατεδαφίσεων. Είναι το πελατειακό κράτος, δυστυχώς'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λέανδρος Ρακιντζής προσθέτοντας : ''τον Αύγουστο του 2014 με μία διάταξη ανέστειλαν την κατεδάφιση χωρίς καμία δικαιολογία. Αν καεί ο Σχινιάς θα είναι μία άλλη τραγωδία γιατί είναι μοναδικό το πευκοδάσος''.

"Όταν είναι από το 1996 το Πρωτόκολλο τελεσίδικο, σημαίνει ότι έχει περάσει όλα τα στάδια και ξαφνικά το αναστέλλεις με μία διάταξη επειδή έτυχε να ξέρεις τον ταβερνιάρη, δεν υπάρχει κράτος'', πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Ρακιντζής, ''οι δασικοί χάρτες είναι πολύ μεγάλη αμαρτία. Έχω επιμείνει πάρα πολλές φορές να ακυρωθούν αλλά οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί είναι αδύνατον να εκδικαστούν''.

Παράλληλα, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι ''το κράτος δεν έχει κάνει ποτέ χωροταξικό σχεδιασμό, δεν έχει εφαρμόσει ποτέ σχέδιο πόλης και συνέχεια νομιμοποιεί τις καταπατήσεις, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα. Δίνουν άδεια λειτουργίας σε κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες ενώ θα πρέπει να προβλέψουν και τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η πολιτεία πρέπει να σχεδιάσει μία διαφυγή.Το κράτος λειτουργεί χάρη στο νόμο της αδράνειας. Είναι το πελατειακό κράτος, παρεμβαίνουν''.

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...