Κοινωνία

Ιστιοφόρο πήρε φωτιά εν πλω στη Ζάκυνθο- Διεσώθησαν οι 8 επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε σε ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λαγανά Ζακύνθου καντά στο νησί Μαραθονήσιο, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής του νησιού, το ιστιοφόρο είχε σημαία της Μεγάλης Βρετανίας και σε αυτό επέβαιναν 8 τουρίστες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά οχήματα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου για την διάθεση κατάλληλου εξοπλισμού και το ΕΚΑΒ.

Οι οκτώ  επιβάτες του σκάφους αποβιβάστηκαν από αυτό σε βοηθητικά σκάφη του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στον λιμένα «ΚΕΡΙΟΥ» Ζακύνθου.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και του Λιμεναρχείου επιβιβάστηκαν στο φλεγόμενο ιστιοφόρο και προσέγγισαν το φλεγόμενο σκάφος πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εν τέλει, το βρετανικό ιστιοφόρο βυθίστηκε έχοντας καεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης