Κόσμος

Θύελλα αντιδράσεων για τη βότκα «Νοβιτσόκ»



Έντονη κριτική έχει δεχθεί μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Bristol Dry Gin, που αποφάσισε να κυκλοφορήσει μιας συλλεκτική βότκα με το όνομα «Νοβιτσόκ», η οποία, μάλιστα, ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες.

Οι παραγωγοί του ποτού «Νοβιτσόκ», που δέχτηκαν την κατακραυγή του Τύπου, δικαιολόγησαν την κίνηση αυτή λέγοντας πως απλά ήθελαν να διακωμωδήσουν μια κατάσταση που δημιούργησε μεγάλη ένταση σε διεθνές επίπεδο.

Η βότκα βγήκε στην κυκλοφορία μια ημέρα πριν το θάνατο της 44χρονης Ντον Στέρτζες, που εκτέθηκε στον νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Έιμσμπουρι.

«Βγάλαμε το προϊόν στην αγορά πριν πεθάνει η Ντον Στέρτζες, όταν είχαμε κάθε προσδοκία ότι θα ανακάμψει. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της Ντον σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή και έχουμε ήδη ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές χρονικό διάστημα του λανσαρίσματος αυτού του προϊόντος », δήλωσε εκπρόσωπος της Bristol Dry Gin.

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από το προϊόν, το οινοπνευματοποιείο ανέφερε ότι αρχικά η παραγωγή ήταν μικρή ίσα για να καλύψει τους βασικούς του πελάτες, αλλά σύντομα το όνομα του ποτού βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα και δέχτηκε την έντονη κριτική τόσο του τύπου όσο και των πελατών της εταιρείας.

https://www.instagram.com/p/Bk7nV6OhvlS/embed/captioned/?cr=1&v=9&wp=540&rd=sputniknews.gr#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A2140.499999979511%7D

Παρά τη διαμάχη γύρω από το προϊόν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η πρώτη παρτίδα φαίνεται να εξαντλήθηκε μέσα σε μία ώρα και μια δεύτερη, μεγαλύτερη, εξίσου γρήγορα.

«Oι πελάτες που ήταν αρκετά τυχεροί να πάρουν ένα μπουκάλι, το λάτρεψαν και ζήτησαν περισσότερο. Έχουμε κατακλυστεί από αιτήματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού από την περιοχή του Σάλτσμπουρι, να παράγουμε κι άλλο. Είναι υπέροχο που πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η βότκα έχει σχεδιαστεί για να ανάβει τα αίματα, όχι για να προκαλεί διχασμό ή για να προσβάλλει».

Η Bristol Dry Gin αποκάλυψε επίσης ότι θα συνεχίσει να παράγει περιορισμένες ποσότητες του ποτού, τα οποία θα αποσταλούν σε «μέλος της ομάδας που βοήθησε να καθαρίσει τις περιοχές που βρέθηκε το Νοβιτσόκ».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης