Αθλητισμός

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους αγώνες πάλης στον Σοχό

Πραγματοποιήθηκαν στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων.Πρόκειται για τους πιο φημισμένους αγώνες παραδοσιακής πάλης μετά της Ανδριανούπολης στην Τουρκία.

Συνεχίζοντας την παράδοση πραγματοποιήθηκε και φέτος το τριήμερο 28,29 και 30 Ιουνίου το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στο Σοχό, με τους εντυπωσιακούς αγώνες πάλης. Πρόκειται για τους πιο φημισμένους αγώνες παραδοσιακής πάλης μετά της Ανδριανούπολης, στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο πανηγύρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη ζωή των κατοίκων του Σοχού και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, ενώ συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και από τις γειτονικές χώρες.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν οι αγώνες πάλης μεταξύ μόνο Ελλήνων παλαιστών από όλη την Ελλάδα, που φέρουν διακρίσεις σε εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα σύγχρονης πάλης. Οι αθλητές αγωνίζονται ημίγυμνοι, φορώντας μόνο δερμάτινα παντελόνια (κιουσπέτια) βάρους δέκα κιλών το καθένα, ενώ για να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους, αλείφονται με λάδι σε όλο τους το σώμα.

Κατά τη διάρκεια της πάλης παίζεται μια συγκεκριμένη μελωδία από λαϊκούς οργανοπαίκτες, η οποία κατά διαστήματα αυξομειώνεται ανάλογα με την ένταση των κινήσεων των παλαιστών.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το voria.gr:

pal2
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ