Κόσμος

"Η Τουρκία θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ - Είναι θέμα χρόνου" - Φτιάχνουν κλίμα Τούρκοι πολιτικοί...

Την εκτίμησή του ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί ήδη την Τουρκία εν δυνάμει εχθρό και την πεποίθησή του ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αναπόφευκτη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Βατάν Ντογκού Περιντσέκ αναφέρει το Σπούτνικ.

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με τον Ντογκού Περιντσέκ, τον ηγέτη του τουρκικού κόμματος Βατάν και πρώην υποψηφίου για την τουρκική προεδρία, η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ «με την πραγματική έννοια της λέξης», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Περιντσέκ εκτιμά ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί την Τουρκία εν δυνάμει στόχο.

Σύμφωνα με τον συλλογισμό του ίδιου, «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η "Νότια Κύπρος" κάνουν συστηματικά ασκήσεις που έχουν στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία δεν είναι πραγματικά μέλος του ΝΑΤΟ, όμως θεωρείται από τη συμμαχία ως εχθρός».

Μάλιστα, ο Περιντσέκ υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι θέμα χρόνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, η Ουάσινγκτον είχε στείλει σχεδόν «πέντε χιλιάδες φορτηγά» γεμάτα πολεμοφόδια για τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι αυτές οι απειλές εναντίον της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσουν ως αφύπνιση για τη χώρα μας», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik.

Ο Περιντσέκ υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Τουρκία σταδιακά γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ.

«Είναι πολύ σημαντικό. Η απόφαση να αγοράσει τους S-400 είναι σαφής ένδειξη ότι η Τουρκία ακολουθεί μια νέα αμυντική στρατηγική. Η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι τελικά αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...