Κόσμος

Η στιγμή που διαβόητος Γάλλος ληστής αποδρά ως άλλος...Παλαιοκώστας (βίντεο)

Κάποτε είχε κηρυχθεί ο Νο1 καταζητούμενος στη Γαλλία. Ο λόγος για τον Ρεντουάν Φαΐντ, ο οποίος απέδρασε... αλά Παλαιοκώστας, από τη φυλακή Ρέο.

Ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεσκόπησε της στιγμή που ο Φαΐντ, τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται το ίδιο το ελικόπτερο την ώρα που απομακρύνεται από τη φυλακή.

Οι δύο συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία, στο οποίο πήραν εντολή και συμμετέχουν κοντά στους 3.000 στρατιώτες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης που έφτασε χτες το βράδυ στη φυλακή του Ρέο, είπε, ότι σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα πρέπει να χρησιμοποίησε drone για να σκανάρει την περιοχή για να δράσει την κατάλληλη στιγμή.

Το 2013, ο Φαϊντ είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

Ο Φαΐντ εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...