Κοινωνία

Η πιο πολύχρωμη πόλη της Ελλάδας: Κρυστάλλινες παραλίες και γραφικά σοκάκια που θυμίζουν...νησί


Παρόλο που δεν είναι σε νησί, τα γραφικά σοκάκια και τα πολύχρωμα σπίτια που φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, σου δίνουν την αίσθηση μιας νησιωτικής πόλης.
Θαρρείς πως ένα χωριό αποκολλήθηκε από κάποιο νησί και στην προσπάθεια του να βρει στεριά, προσάραξε στις ακτές της Ηπείρου.

Χτισμένη αμφιθεατρικά ανατολικά μιας μικρής χερσονήσου με θέα στους Παξούς, στους Αντίπαξους και στο ακρωτήριο Άκτιο, στέκει περήφανα η Πάργα.

Με την πρώτη ματιά το νιώθεις ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη πόλη.

Είναι το χρώμα, το λαμπερό εκκλησάκι της Παναγιάς, τα δυο κάστρα που σε κοιτούν από ψηλά και τα καταγάλανα νερά που σου δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο Παράδεισο.

Μπορεί να μοιάζει μικρή, λόγω του πληθυσμού της, μιας και κατοικείται από 2500 περίπου ψυχές, είναι όμως μεγάλη ιστορικά. Πειρατείες, πολιορκίες, διωγμοί και πολλά ακόμη έλαβαν χώρα σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ηπείρου.

Η Πάργα ήταν η περιοχή που ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Αλή Πασάς.

Για χρόνια την πολιορκούσε γοητευμένος από την ομορφιά της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είχε φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να κατασκευάσει ένα κάστρο στην Ανθούσα, ένα χωριό λίγο έξω από την Πάργα, σε ύψωμα για να συντονίζει την πολιορκία και να ελέγχει την πόλη.

Τελικά ότι δεν κατάφερε με τη βία το πέτυχε με τα χρήματα. Το 1819 την αγόρασε έναντι 150.000 λιρών από τους Άγγλους.

Αλλά το κάστρο έμεινε.

Πολυγωνικό, με μεγάλο πύργο για πυροβόλα και πολύ υψηλά τείχη, βρίσκεται σήμερα σε σχετικά καλή κατάσταση, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Η «πινελιά» που προσθέτει κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό στην πόλη είναι το γραφικό Νησί της Παναγιάς, ακριβώς απέναντι.

Σαν βγαλμένο από καρτ ποστάλ, το νησάκι φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας αλλά και κάστρο που κατασκευάστηκε από Γάλλους και δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του.

Έχει και παραλίες..

Στην Πάργα και την γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν πολλές παραλίες, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι το ιδιαίτερο. Η εικόνα σε κάθε παραλία είναι μοναδική.

Βάλτος, Αϊ Γιαννάκης, Άγιος Σώστης, Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι, Λίχνος, Σαρακήνικο είναι μόνο μερικές από αυτές. Αρμονικά εναλλάσσονται όρμοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια, ενώ το πράσινο φτάνει μέχρι την θάλασσα, δημιουργώντας μιας απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Πριν φύγεις από την Πάργα μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο του, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας.


Δεν τη χορταίνει το μάτι τόση ομορφιά..


Απολαύστε το υπέροχο βίντεο:

https://www.youtube.com/embed/pjgMc5i-Ibw?feature=oembed

dinfo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...