Αρχείο

Aπανωτά χαστούκια στον Σόρος - Κλονίζεται το σύστημα του αρχιερέα της ΝΤΠ - Οι πατριωτικές δυνάμεις ύψωσαν τείχος στα σχέδιά του

Ο πολυεκατομμυριούχος και μεγαλοεπενδυτής, ένας από τους μαριονετίστες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο Τζόρτζ Σόρος φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της ζωής του αντιλαμβανόμενος πως κατέγραψε μια τεράστια αποτυχία....

Στο Λονδίνο, στη δεκαετία του 1950, ο Τζόρτζ Σόρος ήταν μαθητής του Αυστριακού φιλόσοφου Karl Popper, ο οποίος υπερασπίστηκε την έννοια της «ανοιχτής κοινωνίας», στην οποία θα κυριαρχούσε η ατομική ελευθερία, ο πλουραλισμός και η ελεύθερη έρευνα. Η ιδέα του Popper έγινε αυτοσκοπός του Σόρος.

Μόνο που ο κόσμος έχει πάρει άλλη ρότα αυτές τις μέρες....

Υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία έχει ανοίξει το δρόμο, και η Πολωνία και η Ουγγαρία κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Σόρος είναι σημαντικός χορηγός σε Δημοκρατικούς υποψηφίους και προοδευτικές ομάδες και παράλληλα με την αυξανόμενη δύναμη των πατριωτικών κομμάτων στη Δυτική Ευρώπη, το όραμα του Σόρος για.... φιλελεύθερη δημοκρατία απειλείται στα πιο ισχυρά κάστρα του .

Οι πατριωτικές φωνές, ο εθνικισμός και η προτεραιότητα στους γηγενείς αναζωπυρώνονται, με τελευταίο παράδειγμα την Ιταλία και την ίδια στιγμή δημιουργούνται εμπόδια και ενισχύονται τα σύνορα και ο Σόρος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ο στόχος στον οποίο έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του και το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του να λήξει με αποτυχία.

Και όχι μόνο αυτό: Βρίσκεται επίσης στην ανησυχητική θέση του να είναι ο χαρακτηρισμένος κακοποιός αυτής της αντίδρασης κατά της παγκοσμιοποίησης, του ιουδαϊσμού και της νέας τάξης πραγμάτων, καθιστώντας τον ίδιο φάντασμα για τους αντιδραστικούς σε όλο τον κόσμο. "Είμαι συνεπής στις αρχές μου είτε κερδίζω είτε χάνω", είπε ο Soros αυτή την άνοιξη. Αλλά, συνέχισε, "δυστυχώς, χάνω πάρα πολύ σε πολλά μέρη τώρα."

Με την άνοδο του Πουτινισμού και του Ορμπανισμού και την 30η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, έχει προκύψει μια νεα-παλιά συζήτηση για τα γεγονότα του 1989 και εάν Ρώσοι, Πολωνοί και Ούγγροι επιθυμούσαν πραγματικά να αγκαλιάσουν το πλήρες μενού των δυτικών φιλελεύθερων αξιών .

Ο Φράνσις Φουκουγιάμα, ένας απ' τους πιο γνωστούς Αμερικανούς πολιτικούς διανοητές και καθηγητής Πανεπιστημίων, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν αμφιβολίες σήμερα. "Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι πολλά από αυτά που στράφηκαν προς τη φιλελεύθερη δημοκρατία στις πρώτες μέρες, μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, οδήγησαν πραγματικά σε ένα είδος μορφωμένης, πολύ υπέρ-δυτικής ελίτ"είπε πρόσφατα.

Αλλά οι λιγότερο μορφωμένοι άνθρωποι που ζούσαν εκτός μεγάλων αστικών περιοχών "δεν υιοθέτησαν πραγματικά τον φιλελευθερισμό, αυτή την ιδέα ότι θα μπορούσατε να έχετε μια πολυφυλετική πολυεθνική κοινωνία όπου όλες αυτές οι παραδοσιακές κοινότητες θα έπρεπε να υποχωρήσουν στους ομοφυλοφιλικούς γάμους και τους μετανάστες και όλους .Αυτό το πράγμα. σίγουρα δεν το υιοθέτησαν”.

Στην ετήσια ομιλία του στο Davos φέτος, ο Σόρος δήλωσε ότι ο Τράμπ θα ήθελε να δημιουργήσει ένα κράτος μαφίας, αλλά δεν μπορεί, επειδή το Σύνταγμα, άλλα θεσμικά όργανα και μια ζωντανή κοινωνία των πολιτών δεν το επιτρέπουν . Επίσης, χαρακτήρισε τον Τραμπ ως ένα «καθαρά προσωρινό φαινόμενο που θα εξαφανιστεί το 2020 ή ακόμα και νωρίτερα» και προέβλεψε μια δημοκρατική κατολίσθηση στις μεσοπρόθεσμες εκλογές του 2018. Πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Σόρος έχει μέχρι στιγμής συμβάλει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους..

Ο Σόρος είναι κακή επιρροή και το βαθύ κράτος που έχει καθιερωθεί μέσω αυτού και των υπολοίπων σαν κι αυτόν έχει χτιστεί τόσο προσεκτικά μια για πάντα.

Αλλά τι είναι ο Σόρος; Ένας μη ιδεολογικός αντίπαλος της άκρας Αριστεράς, αλλά συνάμα και του εθνικιστικού δικαιώματος;

Όταν ζητήθηκε από τον Σόρος να αυτοπεριγραφεί ιδεολογικά, γέλασε. «Η ιδεολογία μου είναι μη-δεολογική», είπε. «Είμαι στη λέσχη των μη κλαμπ». Όταν ρωτήθηκε αν είναι «κέντροαριστερός» είπε ότι δεν ήταν σαφές πού βρισκόταν τώρα επειδή η αριστερά είχε μετακινηθεί προς τα αριστερά, μια εξέλιξη που δεν τον ικανοποίησε. "Είμαι αντίθετος στην άκρα αριστερά", είπε.

Το αντίθετο βέβαια είναι όταν κάθε πατριωτικό έθνος είναι ελεύθερο να οικοδομήσει την κοινωνία του μόνο στις δικές του προτιμήσεις, και δεν επιτρέπει σε κανέναν όπως ο Σόρος να ζήσει σε αυτό ή να χρηματοδοτήσει οργανώσεις που λειτουργούν μέσα του. Ο Βίκτορ Ορμπάν ξέρει καλά και το παράδειγμά του να απαγορεύσει όλες τις οργανώσεις και τις δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το Σόρος. Αναμένεται να βρει μιμητές....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ