Αθλητισμός

Η Μέρκελ, ο Ερντογάν, η Μέι και ο Ράμα «κολλημένοι» στην οθόνη βλέπουν τον ημιτελικό Κροατία – Αγγλία


Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι ένα τεράστιο γεγονός που σκορπίζει ενθουσιασμό σε όλη την υφήλιο με πολύ λίγους να παραμένουν αδιάφοροι. Αυτό ισχύει και για τους ηγέτες των κρατών που συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, οι οποίοι στα κλεφτά παρακολούθησαν το τέλος του χθεσινού δραματικού ημιτελικού .

Η συγκλονιστική ποδοσφαιρική μάχη μαινόταν, ενώ την ίδια ώρα οι ηγέτες απολάμβαναν το δείπνο εργασίας τους. Ωστόσο, καθώς το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου η Κροατία προηγήθηκε της Αγγλίας στο 109ο λεπτό, οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη δεν μπορούσαν να αντισταθούν και παρακολούθησαν το ντέρμπι, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είχε και άμεση εμπλοκή με το παιχνίδι και έδειχνε αποκαρδιωμένη με την ήττα της εθνικής ομάδας της χώρας της, είχαν συγκεντρωθεί σε ένα ημικύκλιο γύρω από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έβλεπε τον αγώνα σε live μετάδοση μέσω του κινητού του.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίν και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα επίσης συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη παρέα, που παρακολούθησε την Κροατία να γράφει ιστορία με την παρθενική της πρόκριση σε τελικό του Μουντιάλ.

Μετά το σφύριγμα της λήξης ο Ερντογάν, η Μέρκελ και ο Ράμα προσπάθησαν να παρηγορήσουν τη Μέι για την ήττα και τον αποκλεισμό της Αγγλίας.

Για την ιστορία η εθνική ομάδα της Κροατίας επικράτησε με σκορ 2-1 της αντίστοιχης της Αγγλίας στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

https://twitter.com/DailySabah/status/1017306391537647616?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...