Κίνα

Η Κίνα αναπτύσσει τουφέκια λέιζερ! (εικόνες)


Οι κινεζικές ένοπλες αστυνομικές μονάδες μπορούν σύντομα να έχουν ένα νέο όπλο, το οποίο εξαπολύει μια δέσμη λέιζερ που μπορεί να φτάσει τους στόχους από ένα χιλιόμετρο μακριά και είναι αρκετά ισχυρός για να προκαλέσει την ανάφλεξη εύφλεκτων αντικειμένων.

Παρόλο που έχει ταξινομηθεί ως "μη θανατηφόρος", ο υπέρυθρος προβολέας λέιζερ μπορεί να "κάψει το δέρμα σε ένα δευτερόλεπτο ... Εάν το ύφασμα είναι εύφλεκτο, ολόκληρο το άτομο θα πυρποληθεί", σύμφωνα με μια έκθεση της South China Post. Η συσκευή ονομάζεται ZKZM-500 και έχει παραχθεί από το Xian Institute of Optics and Precision Mechanics της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στην επαρχία Shaanxi.

Ζυγίζει περίπου 3kg, έχει μια αποτελεσματική εμβέλεια των 800 μέτρων και τροφοδοτείται από πακέτο μπαταριών λιθίου. Πυροβολεί σε ριπές όχι περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα και διαρκεί πάνω από 1.000 «βολές» πριν απαιτήσει επαναφόρτιση.

Οι εφευρέτες βλέπουν το "όπλο λέιζερ" τους ως μέσο για την απενεργοποίηση των εχθρών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης ομήρων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δολιοφθορά, για παράδειγμα, προκαλώντας δεξαμενές αερίου από εχθρικά οχήματα να εκρήγνυται χωρίς εμφανή αιτία. Υπάρχει μια πιθανή χρήση ως εργαλείο ελέγχου πλήθους, αν και μια ακτίνα που μπορεί να κάψει μέσα από ρούχα είναι πιθανώς υπερβολική για ένα τέτοιο έργο.

Η SCMP λέει ότι ο κύριος του έργου αναζητά τώρα έναν συνεργάτη με άδεια να παράγει όπλα για να βάλει το ZKZM-500 σε σειρά. Εκτιμά ότι θα κοστίσει περίπου 15.000 δολάρια ανά μονάδα όταν παράγεται μαζικά. Βασική τεκμηρίωση για το όπλο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα σε κυβερνητική ιστοσελίδα για στρατιωτική-πολιτική συνεργασία.

Τα λέιζερ έχουν χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές εφαρμογές εδώ και δεκαετίες για στόχους όπως ανίχνευση εμβέλειας ή καθοδήγηση βλήματος. Αλλά η χρήση τους ως κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων δεν ήταν εφικτή μέχρι πρόσφατα λόγω των ενεργειακών απαιτήσεων και άλλων μειονεκτημάτων της υπάρχουσας τεχνολογίας. Τα ισχυρά λέιζερ τείνουν να παράγουν πλάσμα στην πορεία τους, γεγονός που προκαλεί την αποσυμφόρηση της δέσμης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τελευταία στάδια της εισαγωγής μεγάλων όπλων λέιζερ σε πλοία του Ναυτικού, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε στόχους υψηλής ταχύτητας όπως εισερχόμενους βλήματα ή ταχύπλοα σκάφη. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δοκιμές ενός λέιζερ σε όχημα που προορίζεται να καταστρέψει υπόγειες εγκαταστάσεις από απόσταση.

Ορισμένα project για φορητά όπλα λέιζερ χαμηλής θνησιμότητας ανακοινώθηκαν με την πάροδο των ετών, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονταν στις ΗΠΑ, αλλά κανένα από αυτά δεν έφτασε σε ένα αξιοποιήσιμο επίπεδο.

Δείτε το σχετικό tweet:

https://twitter.com/3novicesSydney/status/1013665219741175808?ref_src=twsrc%5Etfw

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...