Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ποινικές οι ευθύνες για την Περιφερειάρχη Αττικής και τα κυβερνητικά πρόσωπα


Για την χθεσινή κατάθεση μήνυσης στην κυβέρνηση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά και το οδοιπορικό της στις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στους Μάκη Πολλάτο, Χρήστο Μπόκα και Ελένη Στεργίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε οτι είναι τεράστιο το μέγεθος της πρόκλησης να μην παραιτείται κανείς. Η ίδια σημείωσε ότι είναι πρόκληση να παραμένουν προσκολλημένοι στις καρέκλες τους,  ανακοινώνοντας παροχές σαν αντίμετρα, υπογραμμίζοντας, ότι οι ευθύνες τους είναι ποινικές και προκαλούν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε την ακριβή ώρα της κατάθεσης της ημερομηνίας.

«Επιρρίπτετε ευθύνες και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πέρα των Δούρου, Τόσκα και Σκουρλέτη που προφανώς φωτογραφίζετε;». Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Οι ποινικές ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν από τη  Δικαιοσύνη που οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να ξεχάσει τη διαπλοκή που υπάρχει με την κυβέρνηση. Για τους νεκρούς της Μάνδρας δεν έχουν γίνει τα δέοντα».

Εν συνεχεία, σχολίασε: «Πήγα στο Μάτι την επομένη της τραγωδίας και συνάντησα πολύ κόσμο. Από πιτσιρικάδες που έχασαν τους φίλους τους, μέχρι ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε δρομάκια, περιοίκους που προσπαθούσαν σώσουν συνανθρώπους τους. Δεν χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές ούτε στον πόλεμο».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/476901411&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Στο ερώτημα «Οι ποινικές ευθύνες στις οποίες αναφέρεστε, βαραίνουν και τα πολιτικά πρόσωπα;», απάντησε: «Οι ευθύνες ειναι καταμερισμένες αλλά και διάχυτες. Αφορούν σαφέστατα την Περιφερειάρχη Αττικής, τα κυβερνητικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της πολιτικής προστασίας και βεβαίως σε μια τέτοιου είδους καταστροφής κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ