Στρατός Ξηράς

Ευέλπιδες, Ικαροι και Ναύτες σε ετοιμότητα - Δείτε εικόνες

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) πραγματοποίησε θερινή εκπαίδευση στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου.

Σκοπός η διαβίωση σε συνθήκες υπαίθρου, η ψυχική και σωματική ενδυνάμωση και η βελτίωση των ικανοτήτων των Ευελπίδων ως ηγητόρων μικρών κλιμακίων.

Στο πλαίσιο της διακλαδικότητας, στην εκπαίδευση συμμετείχαν για μία εβδομάδα και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων.

Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, τεχνικές μαχητή και τη διεξαγωγή ΤΑΜΣ Ομάδος, ημέρα και νύχτα, ενώ οι Ευέλπιδες εκπαιδεύτηκαν και στον αγώνα σε Κατοικημένους Τόπους, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Πρότυπου Κέντρου Επιχειρήσεων Αστικού Περιβάλλοντος (ΕΠΚΕΑΠ) στην Αργυρούπολη Κιλκίς. Επιπλέον, για πρώτη φορά διεξήχθη διαγωνισμός στρατιωτικής αριστείας, με εξεταζόμενα αγωνίσματα τις βολές πιστολίου και τυφεκίου, τη μεταφορά και διακομιδή τραυματία, την κωπηλασία, τη διέλευση στίβου εμποδίων και το στίβο τοπογραφίας.

Τέλος, στις 12 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «190 χρόνια ΣΣΕ», στον οποίο συμμετείχαν σπουδαστές της ΣΣΕ και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), καθώς και στελέχη της ΣΣΕ και άλλων Σχηματισμών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ΓΕΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...