Κόσμος

Εποχή Σαλβίνι! Η Ιταλία προτείνει την ανάρτηση Σταυρών σε δημόσια κτίρια

Ένα νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο, το οποίο θα υπαγόρευε την υποχρεωτική ανάρτηση Σταυρών σε δημόσια κτίρια, σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό L'Espresso .

Το νομοσχέδιο "Διατάξεις σχετικά με την ανάρτηση του σταυρού στα σχολεία και στα γραφεία της δημόσιας διοίκησης" προτείνει να υπάρχουν κρεμασμένοι στους τοίχους σταυροί σε κτίρια όπως σχολεία, πανεπιστήμια, φυλακές, δημόσια γραφεία, προξενεία, πρεσβείες και λιμάνια.

Η πρόταση αναφέρει ακόμη πως θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 1.000 ευρώ (1.169 δολάρια) για μη συμμόρφωση. Το νομοσχέδιο αναμένεται τώρα να προγραμματιστεί για συζήτηση στο Κοινοβουλευτικό Σώμα και στη Γερουσία.

Η νομοθετική πρόταση κατατέθηκε από που άλλου, παρά από το κόμμα "Λέγκα του Βορρά"  με επικεφαλής τον Matteo Salvini, τον υπουργό εσωτερικών και Νο2 της ιταλικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια απόφαση για ανάρτηση του Σταυρού σε δημόσια κτίρια έλαβε η κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας,

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου μέχρι την 1η Ιουνίου οι είσοδοι των κτιρίων του κράτους θα πρέπει να εμφανίζονται Σταυρούς . Το γραφείο του Söder δήλωσε ότι η απόφαση αποσκοπούσε «να εκφράσει τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της Βαυαρίας» και να παρουσιάσει «μια ορατή δέσμευση στις βασικές αξίες της νομικής και κοινωνικής τάξης στη Βαυαρία και τη Γερμανία ".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...