Εκκλησία

Επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των θυμάτων της πυρκαγιάς, θα τελεστεί την Κυριακή στο Μάτι

Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της πυρκαγιάς θα τελεστεί την Κυριακή.

Ακριβώς στο επίκεντρο της συντελεσθείσης εθνικής τραγωδίας, από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μάτι Αττικής (οδός Κύπρου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου).
Ο ποιμενάρχης της πληγείσας περιοχής, το πρωί της επόμενης ημέρας, επισκέφθηκε τον τόπο της καταστροφής με κλιμάκιο συνεργατών της Μητρόπολης, προκειμένου να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης τόσο στους πληγέντες όσο και στους πυροσβέστες και εθελοντές.

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου που εξεδόθη, «για ακόμη μία χρονιά, εν μέσω θέρους, η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού πλήττεται βαρέως και δοκιμάζεται δεινώς από φονικές πυρκαγιές, καθώς στα διοικητικά της όρια, και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέος Βουτζάς και Μάτι Αττικής, έλαβε χώρα την 23ην μηνός Ιουλίου 2018 μία ανείπωτη τραγωδία, μία βιβλική και οικολογική καταστροφή.

Συνάνθρωποί μας απανθρακωμένοι ή πνιγμένοι, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασωθούν, αναζητώντας καταφύγιο στη θάλασσα, σπίτια κατεστραμμένα ολοσχερώς, συνθέτουν μία τραγική εικόνα, που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ