Κόσμος

Ενα μικρό νησάκι που νομίζεις ότι έχει ξεπηδήσει από μυθιστόρημα (εικόνες, βίντεο)

Ένα μέρος που θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκες.
Η Σάντα Κρους ντελ Ισλότε είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στις ακτές της Κολομβίας.

Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό καθώς θεωρείται ότι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου, με έκταση μόλις 0,012 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό που φτάνει σχεδόν τους 1.250 κατοίκους.

Οι συνθήκες διαβίωσης απέχουν αρκετά από αυτό που θα ονόμαζε κανείς σύγχρονο "πολιτισμό", ωστόσο οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν έχουν εγκαταλείψει το μέρος εδώ και 150 χρόνια.

Σύμφωνα με την επικρατούσα εκδοχή, μία μικρή ομάδα ψαράδων  ανακάλυψε αυτό το νησί, ενώ αναζητούσε καινούργια μέρη για ψάρεμα. Καθώς είχε ήδη νυχτώσει αποφάσισαν να περάσουν εκεί τη νύχτα τους και τελικά δεν εγκατέλειψαν αυτό το μέρος ποτέ.

Η αλιεία παραμένει η κύρια απασχόληση για τους κατοίκους του νησιού. Υπάρχει όμως και εστιατόριο, ντίσκο, παντοπωλείο και κάποια τουριστικά αξιοθέατα (για τους επισκέπτες που φτάνουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες).

Οι περισσότεροι θεωρούν τη ζωή στο νησί τους ειρηνική και ήρεμη, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό εγκληματικότητας.

Υπάρχει ένα ισχυρό κοινοτικό πνεύμα και μία έντονη συλλογική ζωή, που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες κρατάει ζωντανή την αίσθηση της αλληλοβοήθειας και της συνύπαρξης. Οι εικόνες το αποδεικνύουν και μας υπενθυμίζουν ότι κάποιες φορές η ευτυχία κρύβεται στην απλότητα.

https://youtu.be/tx4HGOSxdfk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...