Πολιτική

«Ελληνική κόλαση» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail για τις φονικές πυρκαγιές

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας με τον πρωτοσέλιδο τίτλο στην ιστοσελίδα της. 

«Ελληνική Κόλαση», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις τεράστιες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κόκκινη λαίλαπα στη Βορειοανατολική Αττική.

«Οι θανατηφόρες πυρκαγιές προκάλεσαν το θάνατο 50 ατόμων, από τους οποίους οι 26 σε μια βίλα στο Μάτι Αττικής. Νεκρά τα μέλη μιας οικογένειας που προσπάθησαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα, τουρίστες παγιδεύτηκαν στις παραλίες, αξιωματούχοι στέλνουν στρατό», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Ανάμεσα στους 50 νεκρούς είναι κι ένα μωρό έξι μηνών».

«Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία που ξέσπασαν στην περιοχή της Αττικής», σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με διασώστες, στο Μάτι Αττικής εντοπίστηκαν 26 σωροί, προφανώς ανήκουν σε οικογένειες... τα άτομα αυτά ήταν σφιχταγκαλιασμένα.

Η μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια πλοίων του στρατού, ενός στόλου ιδιωτικών σκαφών και ελικοπτέρων στρατού.

Η Ελλάδα ζήτησε drones -μη επανδρωμένα αεροσκάφη-από τις ΗΠΑ για να «ανιχνεύσουν τυχόν ύποπτη δραστηριότητα» καθώς ξέσπασαν 15 εστίες πυρκαγιών την ίδια χρονική στιγμή.

«Στο Μάτι Αττικής εκατοντάδες τουρίστες βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες, ενώ τρεις γυναίκες και ένα παιδί πνίγηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει τα δάση γύρω από την περιοχή της Αθήνας», γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή στα δυτικά και ανατολικά της Αττικής, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε για να «πολεμήσει» τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει εκτός από νεκρούς και 150 τραυματίες.

Η εφημερίδα «Daily Mail» κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Η πλειονότητα των θυμάτων εντοπίστηκαν στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητα στο Μάτι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...