Κόσμος

Εκτελέσεις αμάχων στο Καμερούν με σερβικά όπλα… (βίντεο)


Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την Σερβία για την πώληση όπλων στο Καμερούν, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκτελέσεις αμάχων.

«Υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι σερβικό τυφέκιο Zastava M21 χρησιμοποιήθηκε για τις εκτελέσεις δύο γυναικών και των παιδιών τους. Η Σερβία είναι βασικός προμηθευτής όπλων στο Καμερούν και πρέπει να σταματήσει άμεσα την πώληση όπλων», δήλωσε στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις του Καμερούν χρησιμοποιούν σερβικά όπλα για τέτοιους σκοπούς», ανέφερε, επικαλούμενος και σχετικό βίντεο. Πράγματι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση των δύο γυναικών και των παιδιών τους που κατηγορούνταν ως μέλη της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, είναι σερβικό Zastava M21.

Η σερβική πλευρά δεν απάντησε στις καταγγελίες όμως αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 το Καμερούν αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας, έχοντας προμηθευτεί χιλιάδες πολυβόλα, οπλοπολυβόλα, τυφέκια, εκτοξευτές βομβίδων και άλλα όπλα.

Πάντως η κυβέρνηση του Καμερούν χαρακτηρίζει το βίντεο ψεύτικο. Παρόλα αυτά διέταξε έρευνα. Η Διεθνής Αμνηστία επιμένει πάντως για τη γνησιότητα του βίντεο. Άλλωστε ο επί 36 έτη πρόεδρος του Καμερούν Πολ Μπιγιά έχει πολλάκις κατηγορηθεί για βάρβαρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
//www.liveleak.com/e/kIqC9_1531544164

.defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ