Κόσμος

Τέλος οι ισλαμιστές στη ΝΔ Συρία: Παραδόθηκαν και στην Quneitra - Η περιοχή στα χέρια του συριακού Στρατού


Ραγδαίες και αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην Συρία με την συμφωνία παράδοσης πόλεων και χωριών της Κουνέιτρα στον συριακό Στρατό μόλις έπεσαν οι πρώτες βόμβες και η "τανάλια" έσφιξε γύρω τους. Πρόκειται για μια αναπάντεχη εξέλιξη καθώς ο συριακός Στρατός εκκαθαρίζει την Ν.Συρία σε χρόνο ρεκόρ και στρέφει πλέον όλες τις δυνάμεις προς το παρακλάδι του ISIS που έχει δημιουργήσει "buffer zone" στο Γκολάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ!

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες παραδίδουν όπλα και όσοι αρνούνται να ενταχθούν στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός παίρνουν το γνωστό πράσινο λεωφορείο προς Ιντλίμπ.

Οι ισλαμιστές θα παραδόσουν δύο φυλάκια κοντά στα χωριά Umm Batinah και Ruwayhibah, μέσα στην Ζώνη Αποστρατικοποίησης στην δύναμη του ΟΗΕ, UNDOF, η οποία είχε αποσυρθεί το 2013 από την περιοχή.

Η συμφωνία αναμένεται να εκτελεσθεί τις επόμενες ημέρες και θα επιτρέψει σε χιλιάδες πολίτες να επιστρέψουν σε πόλεις και χωριά στην δυτική  Daraa και την al-Quneitra.

Ηδη, ο συριακός λαός πανηγυρίζει. Η συριακή σημαία κυματίζει πλέον στην Daraa σε Bosra al-Sham, Al-Tayyibah, Tell Harra, Tell al-Hish, Tell Umm Hawran, Bariqa.

Οπως αναφέρει και το Σπούτνικ, δεν άντεξαν τις συνεχόμενες πιέσεις του Συριακού στρατού οι ισλαμιστές αντάρτες στην επαρχία της Quneitra.

Μετά από σφοδρές μάχες και σημαντικές απώλειες από την πλευρά των ισλαμιστών, συμφωνήθηκε εκεχειρία, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις θα επιστρέψουν στις θέσεις που ορίζει η συμφωνία του 1974.

Συμφωνία εκεχειρίας σε όλη την Quneitra πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Συριακού Στρατού και των ανταρτών με πλήρη τήρηση των όρων της συμφωνίας του 1974'' ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κάποιοι από τους αντάρτες θα μεταφερθούν στο νότιο κομμάτι της χώρας, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν στην Quneitra και θα μπουν σε πρόγραμμα επανένταξης.

Τον Μάιο του 1974, υπέγραψαν συμφωνία μετά από τις ένοπλες συγκρούσεις κυρίως σε Σινά και Γκολάν. Υπό την αιγίδα της εν λόγω συμφωνίας η Quneitra βρίσκεται ξανά υπό τον έλεγχο της Συριακής Κυβέρνησης.
https://twitter.com/miladvisor/status/1019318587373301761?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=geDW8-TGe2ghttps://www.youtube.com/watch?v=SV2Z5souK1Qhttps://www.youtube.com/watch?v=i-fBBMainNghttps://www.youtube.com/watch?v=4F32iCg2pU4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές