Αρχείο

Με εντολή Πούτιν, πυρ κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Για πρώτη φορά η Μόσχα αφήνει αιχμές για επιπτώσεις και στον τουρισμό!


Συνεχίζει τις βολές κατά ριπάς η Ρωσία καθώς δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Ρώσος πρέσβης από τη Μόσχα και επιτέθηκε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για πρώτη φορά η Ρωσία αφήνει υποννούμενα για τον τουρισμό (σσ αναφέρει το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018...)

Ο Ρώσος πρέσβης προχωρά σε  σχολιασμό και βαρείς χαρακτηρισμούς με αφορμή τον «πάγο» στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Το πρωί της Παρασκευής (20.07.2018) ανέβασε στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ένα μέρος από συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Sputnik.

Το έκανε αφού επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Ρωσία, όπου βρέθηκε για να δώσει το παρών στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσους πρεσβευτές, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Εκεί προηγήθηκε μίνι σύσκεψη για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Και αφού πήρε… οδηγίες από τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αντρέι Μασλόφ πέρασε στην αντεπίθεση.

Πρώτα, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα.

Έπειτα, χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Συγκεκριμένα ο ο Ρώσος πρέσβης αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».

«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

«Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν σειρά ρωσικών δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...