Εσωτερική Ασφάλεια

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου - Δεκάδες οι αγνοούμενοι - Ντροπή! Αρχισαν το πλιάτσικο σε σπίτια του Ν. Βουτζά

Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Δήμαρχος Λουτρακίου: Το μέτωπο είναι τεράστιο - Η φωτιά είναι πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ευτυχώς σήμερα έχουν κατέβει από το πρωί δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο και κάπως πάει να διορθωθεί, έχει έρθει ο στρατός να ανοίξουμε ζώνες” είπε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Το μέτωπο είναι τεράστιο κάνουμε μεγάλο αγώνα. Η φωτιά είναι πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα η φωτιά να κατέβει προς τα κάτω αλλά δεν ξέρεις στη συνέχεια τι μπορεί να γίνει. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι τεράστια η έκταση. Η φωτιά καίει τρεις μέρες” σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λουτρακίου και πρόσθεσε:

Έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί από χθες το μεσημέρι. Για προληπτικούς λόγους πήραμε την απόφαση. Πρέπει να σώσουμε το δάσος, είναι τεράστιες οι εκτάσεις”.

Σε αυτό το οικόπεδο βρέθηκαν οι 25 νεκροί στο Μάτι

Η ανακάλυψη των 25 πτωμάτων αγκαλιασμένων σε οικόπεδο στο Μάτι, ήταν από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της τραγωδίας από την πύρινη λαίλαπα.

Κάτοικοι και παραθεριστές, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, αναζήτησαν διέξοδο προς τη θάλασσα. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν καθώς σε οικόπεδο, υπήρχε γκρεμός και όχι παραλία.

Ένα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο στον γκρεμό και έχασε τη ζωή του. Μπροστά στο αδιέξοδο και βλέποντας τις φλόγες να τους πλησιάζουν, προχώρησαν σε ξέφωτο οικόπεδο, ωστόσο ούτε εκεί βρήκαν σωτηρία.

Η φωτιά τούς κύκλωσε, και βλέποντας το τέλος να έρχεται, αγκαλιάστηκαν και κάηκαν ζωντανοί. Υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες, γονείς με παιδιά και παππούδες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_X17er-_p6w

Απίστευτο: Πλιάτσικο σε σπίτια του Νέου Βουτζά -Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί

Τέσσερις νεαροί Έλληνες, έκαναν πλιάτσικο και συνελήφθησαν το βράδυ στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν μια ομάδα νεαρών ηλικίας 22, 25 και 26 ετών να κινείται ύποπτα με μηχανάκια στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Σε έρευνα που έγινε, αποκαλύφθηκε ότι οι ημεδαποί νεαροί είχαν διαρρήξει σπίτι στην περιοχή και είχαν αφαιρέσει αντικείμενα. Οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για τα περαιτέρω.

Για τον φόβο πλιάτσικου έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή που επλήγη από την φονική πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ