Κοινωνία

Διαμαρτυρία Τούρκων έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης -Για να μην εκδοθεί ο ακτιβιστής Καγιά

Να μην εκδοθεί στην Τουργία ο Τουργκούτ Καγιά, μέλος αριστερών πολιτικών οργανώσεων, που κατηγορείται από την Άγκυρα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ζητούν τούρκοι και κούρδοι πρόσφυγες, καθώς και έλληνες αλληλέγγυοι, έξω απο το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τύχη του Καγιά βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος καλείται να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της έκδοσης του Καγιά.

Ο Καγιά έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος και τονίζοντας ότι σε περίπτωση έκδοσής του στην Τουρκία η ζωή του κινδυνεύει άμεσα.

Ο Κουγιούτ Καγιά, δημοσιογράφος και ιστορικός, έχει ήδη παραμείνει έξι χρόνια υπό κράτηση σε κελιά τύπου F (απομόνωση), ενω τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι άδικη και υποκρύπτει πολιτική συμφωνία ή συμπαιγνία με την καταπιεστική κυβέρνηση της Τουρκίας υπό την ηγεσία του Ερντογάν και του ΑΚΡ, καταγγέλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συστάθηκε με στόχο την άμεση απελευθέρωσή του.

Οχι στην έκδοση του Καγιά ζητούν αλληλέγγυοι στον Τούρκο ακτιβιστή

Να μην απελαθεί ο τούρκος ακτιβιστής Τουργκούτ Καγιά ζητούν αλληλέγγυοι- φωτογραφια iefimerida

Να μην απελαθεί ο τούρκος ακτιβιστής Τουργκούτ Καγιά ζητούν αλληλέγγυοι

Διαμαρτυρία Τούρκων και Κούρδων προσφύγων υπέρ του Καγιά που κάνει απεργία πείνας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ