Εκκλησία

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι ώρα ενότητας, παρηγοριάς και συμπαράστασης»

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού προσήλκυσε πλήθος κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό το Βόλου, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η εορτή του Αγίου, τούτες τις τραγικές ώρες για την πατρίδα μας, μας παραπέμπει σ’ αυτό που ήταν η πεμπτουσία της ζωής του, στην αυθεντική και αληθινή αγάπη. Τί είναι για εμάς, τους Χριστιανούς, άραγε, η αγάπη. Όλοι μιλούν γι΄ αυτήν, την τραγουδούν, την ψάλουν, ποια είναι, όμως, στ’ αλήθεια; Πρότυπο της αγάπης είναι η Τριαδική Θεότητα, όπου χάρη στην αγάπη, δεν αλλοιώνονται τα επιμέρους χαρακτηριστικά των προσώπων, αλλά συγκροτούν την μία Θεότητα, που ενεργεί με αγάπη στον κόσμο. Γι΄ αυτό και η δική μας αγάπη πρέπει να είναι τριαδική…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «καρπός της Θείας αγάπης είναι ένα δώρο μεγάλο, αλλά ενίοτε και τραγικό, η ελευθερία. Είμαστε τόσο ελεύθεροι, ώστε να μπορούμε να αρνούμαστε ακόμα και τον Δημιουργό μας. Αυτή η ελευθερία έγινε η αιτία της απώλειας του Παραδείσου και της κοινωνίας με τον Θεό. Η κακή χρήση της ελευθερίας μας έφερε τον Θεό στην γη, για να αποκατασταθεί η σχέση μαζί Του και να ξανακερδίσουμε τον Παράδεισο. Αγάπη σημαίνει να γίνομαι ένα με αυτόν που πονάει, που πενθεί, που βιώνει την μοναξιά. Η αγάπη δεν διακρίνει τους ανθρώπους, αλλά προσφέρεται εξίσου σε όλους, χωρίς να περιμένει ανταπόδοση…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα, στην εποχή του ατομισμού, καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρες της αληθινής αγάπης. Από αυτήν έχουν ανάγκη και οι αδελφοί μας, τούτες τις τραγικές μέρες, που βιώνουν την τραγωδία. Έργο μας είναι να σταθούμε δίπλα τους κι όχι να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Αλίμονο σ’ αυτόν που θα κρίνει τους ανθρώπους, που διδάσκει έναν Θεό τιμωρό. Δεν υπάρχει τέτοιος Θεός. Είναι δίκαιος και παιδαγωγός, αλλά η ουσία Του είναι η αγάπη. Είναι ώρα ενότητας, παρηγοριάς και συμπαράστασης…».

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του ορφανοτροφείου και συνεχάρη τους υπευθύνους για την προσφορά τους, υπό την σκέπη του Αγίου Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και ομίλησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

20180727 st pantel 1

20180727 st pantel 1

romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...