Κοινωνία

«Δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς» - Η συγκλονιστική μαρτυρία της χήρας του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου...

Το σπίτι που ζούσε ο διάσημος σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ήταν ανάμεσα σε αυτά που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Η χήρα του αγαπημένου δημιουργού, που έφυγε από τη ζωή το 2012, με δάκρυα στα μάτια περιγράφει πως κάηκε το προσωπικό του αρχείο και μιλά με συγκίνηση για τα θύματα.

Η Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές και αναφέρθηκε στις δύο φίλες της που πνίγηκαν στην προσπάθεια να αποφύγουν τη φωτιά. Εξαπολύει σκληρή επίθεση στις αρχές και αναφέρει: «δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς, ενώ και η τηλεόραση έλεγε άρες-μάρες».

Η ίδια την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην θάλασσα με την εγγονή και την κόρη της. Αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτι και εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι. Περιγράφει πως το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς και το μόνο που κατάφεραν να σώσουν ήταν ένα κουτί με έγγραφα από τον «Θίασο».

Αναφερόμενη στο αρχείο του Αγγελόπουλου είπε: «Το σπίτι έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου, η αλληλογραφία του με διάσημους, όλα τα βιβλία με συγγραφείς που του είχαν αφιερώσει ήταν εδώ». Όλη η πνευματική περιουσία του Θεόδωρου και όλα τα έγραφα του έχουν καταστραφεί» συνεχίζει μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί. Στη συνέχεια εξαπολύει σκληρή επίθεση στις Αρχές και τους δημοσιογράφους λέγοντας πως «δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς, ενώ και η τηλεόραση έλεγε άρες-μάρες».... 

mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ