Εσωτερική Ασφάλεια

Δασοφύλακες: Υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες στην τραγωδία -Η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη

Την ύπαρξη επιχειρησιακών ευθυνών στις φονικές πυρκαγιές τονίζουν οι Δασοφύλακες, σε ανακοίνωσή τους για την τραγωδία στην Αττική.

Μάλιστα, με βάση τη χρόνια εμπειρία τους στα μέτωπα των πυρκαγιών, επισημαίνουν ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν η φωτιά φτάσει στον Ν. Βουτζά.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Κινέτα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων επισημαίνει ότι έγιναν στάχτη 60.000 στρέμματα πευκοδάσους, αλλά και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 1.000 περίπου μέλη εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι τόσο από την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και από την άδικη και αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής και σεβασμό στους νεκρούς και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους όσους έχασαν τις περιουσίες τους, μιας και δικοί μας συνάδελφοι συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που απώλεσαν τους κόπους μιας ζωής.

Όσο για την απόδοση ευθυνών τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά. Όσο για την περίπτωση της Κινέτας να αναφέρουμε μόνο το γεγονός ότι 60.000 στρέμματα καμένου πευκοδάσους και ανάμεσά τους και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων είναι παρελθόν, μας
θλίβει και μας θυμώνει ταυτόχρονα.

Η θλίψη και ο πόνος μας από την απώλεια ανθρώπινων ζωών ουσιαστικά ποτέ δεν ξεπερνιόνται. Ευχόμαστε μόνο οι συνέπειες στο περιβάλλον από την οικολογική καταστροφή να μην έχουν περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες σε περιουσίες ή ζωές.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κηδέψουμε τους νεκρούς μας με τιμή, χωρίς να ξεχάσουμε και (όταν καταλαγιάσει ο ανείπωτος πόνος) να ακούσουμε επιτέλους με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις επιστημονικές αναλύσεις και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με προτάσεις και ιδέες συμβάλλοντας έτσι στη χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές.

Δεν θα ξεχάσουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...