Κοινωνία

Δήμαρχος Ραφήνας: Αμεση ανάγκη για αίμα, χρήματα και εθελοντές

Έκκληση για προσφορά αίματος, οικονομική στήριξη και εθελοντές που μπορούν να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, απηύθυνε, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους πολίτες για την συμπαράστασή τους στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πυρόπληκτοι, ωστόσο ζήτησε η αγάπη του κόσμου να διοχετεύεται στα μέσα που πραγματικά έχει ανάγκη ο δήμος για την ολοκλήρωση της τεράστιας προσπάθειας επαναφοράς της ζωής στην καθημερινότητα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. Τους ευχαριστώ όλους. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να διαχειριστούμε αυτό μέγεθος της αγάπης τους. Με ειδοποίησαν ότι θέλουν να στείλουν ένα καράβι με τρόφιμα από τη Σαντορίνη. Υπάρχουν καμιά δεκαριά δήμοι που έχουν συγκεντρώσει φορτηγά ολόκληρα. Από όλο τον κόσμο, στέλνουν. Έχουμε τέσσερις τεράστιους χώρους γεμάτους. Κάνω έκκληση: θα χρειαστούμε πιθανότατα τη βοήθειά τους τις επόμενες μέρες, γιατί έχουμε ένα μακρύ δρόμο, σήμερα όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας έχουν στείλει. Δηλαδή για τις επόμενες δέκα μέρες είμαστε υπερπλήρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι υπηρεσίες του δήμου θα επικοινωνούν μ' αυτούς τους ανθρώπους στοχευμένα. Να κάνουμε συγκεκριμένες εκκλήσεις. Σήμερα, εκτός από χέρια, αίμα και χρήματα σε ένα λογαριασμό για τους πυροπαθείς που έχουμε ανοίξει, πραγματικά δεν χρειαζόμαστε τίποτε, έχουμε εξασφαλίσει την τροφή για όλους, τη στέγη για όλους ιατρική, φαρμακευτική βοήθεια, ψυχολογική στήριξη για οποιονδήποτε έχει πρόβλημα, έχει οργανωθεί πλήρως το σύστημα σε αυτόν τον τομέα, εκεί που επιχειρούμε είναι να αποκαταστήσουμε δομές», πρόσθεσε.

«Η περαιτέρω αγάπη τους στον τομέα των τροφίμων και των ρούχων μας δημιουργεί πρόβλημα διαχείρισης. Πραγματικά, κάνω έκκληση να διοχετεύσουμε αυτό τον τρόπο βοήθειας σε άλλα μέσα που τα έχουμε ανάγκη», επισήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Αναφερόμενος στο έργο αποκατάστασης των ζημιών, ο κ. Μπουρνούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι, «αποσύραμε χθες το βράδυ με έξι γερανοφόρα όλα τα οχήματα, ακόμα και αυτά που ήταν στον δήμο Μαραθώνα, τα φέραμε στη Ραφήνα για να γίνουν οι σχετικές εκθέσεις από τους πραγματογνώμονες. Σήμερα στέλνω όλα τα μηχανήματα στο παραλιακό μέτωπο ακόμα και μέσα στο δήμο Μαραθώνα να καθαρίσουμε τους δρόμους και σε εκείνο το σημείο το τραγικό στην Αργυρά Ακτή, να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία για να μπουν τα συνεργεία μέσα, ολοκληρώνουμε με τη ΔΕΔΔΗΕ την ηλεκτροδότηση, γιατί το δίκτυο ύδρευσης έχει αποκατασταθεί πλήρως το δικό μας, πρέπει η πόλη να λειτουργήσει».

Ζήτησε δε από τους δημάρχους να διαθέσουν μηχανήματα και φορτηγά, ώστε τις επόμενες μέρες να «διώξουμε τα αποκαΐδια» και να προχωρήσουν οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 2.000 κατοικίες έχουν καεί ολοσχερώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...