Αυτοδιοίκηση

Δήμαρχος Πεντέλης: Έπρεπε να εκκενώσουν εγκαίρως - Το να βλέπεις καμένα πιτσιρίκια μαζί με τους γονείς είναι ασυγχώρητο (βίντεο)


"Είχε δημιουργηθεί μέτωπο στα δύο πρώτα λεπτά στο Νταού Πεντέλης, υπήρχε τεράστια ταχύτητα λόγω των ανέμων" δήλωσε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon.

"Είχαμε τα οχήματα επιφυλακής διασπαρμένα επειδή υπήρχε υψηλή επικινδυνότητα με δείκτη "4". Αντιμετωπίστηκε αμέσως, μέσα σε 10 λεπτά μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Η Νταού την γλίτωσε επειδή υπήρχε η άμεση αντίδραση. Μίλησα αμέσως με τον υπουργό ότι πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα και όντως ήρθαν. Η περιοχή του Βουτζά που είναι μετά το μοναστήρι, είχε αναγεννηθεί μετά τις πυρκαγιές και εκεί μπήκε η φωτιά" ανέφερε.

"Σκοπός δεν είναι να σβήσουμε τη φωτιά, αλλά να εκκενώσουμε την περιοχή και να σώσουμε τους ανθρώπους. Φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε το σύστημα και δεν λειτούργησε αυτή η διαδικασία" τόνισε.

" Το να βλέπεις καμένα πιτσιρίκια αγκαλιά με τους γονείς είναι ασυγχώρητο. Θα πρέπει το σύστημα εκκενώσεως να γυρίσει σπίτι, σπίτι και να τους διώχνει. Τα παιδιά, οι μεγάλοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας φεύγουν" συμπλήρωσε.

"Ο κόσμος έπρεπε έγκαιρα να φύγει, η φωτιά όπως ξεκίνησε και όπως εξελίχθηκε δεν άφηνε περιθώρια να πει κανείς ότι θα την κατασβέσει" είπε ο κ. Στεργίου.

"Ο κ. Ψινάκης έπρεπε να βγει και όχι να κρύβεται, αυτές τις ώρες έπρεπε να είναι στο κέντρο των επιχειρήσεων" ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...