Ελληνοτουρκικά

Δήλωση-«βόμβα» Ντόρας για τους «8» - Προκαλεί αμηχανία και παγωμάρα στο εσωτερικό της ΝΔ

«Ο Τσίπρας έπρεπε να έχει στείλει πίσω στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν το «λέω στη λογική του ανατολίτικου παζαριού».

Ερωτηθείσα στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑϊ τι διαφορετικό θα έκανε αν ήταν στη θέση του Τσίπρα, όσον αφορά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αφού χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση του Ερντογάν, τόνισε: «Δεν θα δεχόμουν ποτέ τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων (Έλληνες στρατιωτικοί – 8 Τούρκοι αξιωματικοί). Αλλά όταν μία χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που, κατά δήλωση της δικής μας χώρας, ήθελαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, έπρεπε να τους είχες στείλει πίσω. Αν αυτοί είχαν στη χώρα τους έναν άνθρωπο που ήθελε να δολοφονήσει τον Τσίπρα, δεν θα ζητούσαμε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί;»

«Ο Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας», είπε για τον υπουργό Άμυνας, απαντώντας σε όσα την κατηγόρησαν με αφορμή την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι είχε ενημερώσει ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου: «Από την αρχή ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα και ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μου εκεί».

«Αν μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση να στηρίξεις το αίτημα απελυεθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οφείλεις να το κάνεις», πρόσθεσε.

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι μια σοβαρή κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «πρόβλημα για τη χώρα».
Αναφερόμενη στην παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόνισε: «Η εικόνα τριών ανθρώπων (σ.σ: Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος) με διαφορετικές θέσεις ήταν το ευτράπελο της συνόδου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ