Απόψεις

Γ. Τράγκας: Η «μπαμπούσκα» και οι θυγατέρες της

Το Βερολίνο καλεί ανοικτά πλέον τον Τσίπρα να αποφασίσει αν θα είναι πιστός μαζί του ή κολλητός με το θείο Σαμ. Η απαίτηση των Γερμανών για ισοδύναμα φορολογικά μέτρα λόγω της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά είναι το πρώτο γερό τέντωμα στο λουρί του υπηρέτη Αλέξη.

Ξινισμένη (δείτε τη φωτογραφία της με τη Μελάνια και θα καταλάβετε…), μουτρωμένη και βαθιά ταπεινωμένη από τον Τραμπ, η καγκελάριος ένιωσε το βαθύ τσίμπημα μιας βελόνας στους τεράστιους γλουτούς της, ακούγοντας τον Απριλιανό κλώνο, τη μαριονέτα της, να μιλάει για : « αναλογική καταβολή των εξόδων του ΝΑΤΟ από τα μέλη».

Ο Τσίπρας έγειρε εντελώς – μπατάρισε στην κυριολεξία – προς την πλευρά της Ουάσιγκτον. Αφού έβαλε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ( όπως ήθελαν οι Αμερικανοί και κυρίως οι Γερμανοί), αφού μιλάει πλέον για αλλαγή συνόρων με την Αλβανία, αφού έγινε σάκος του μποξ στην συνάντηση με τον Ερντογάν, έτρεξε να κρυφτεί στην αγκαλιά του θείου Σαμ. Τι άλλο να κάνει;

Την ώρα που ο Ντόναλντ τα «έχωνε» άγρια ( και με το δίκιο του) στην Άνγκελα και στους τοκογλύφους του Βερολίνου για τη στενή- υπόγεια συνεργασία με το Βλαδίμηρο Πούτιν, λόγω της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, την ώρα που ο Ντόναλντ έλεγε ότι η καγκελάριος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για τα έξοδα του ΝΑΤΟ, ο Τσίπρας έδιωχνε δύο Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα και έλεγε κατηγορηματικά «όχι» στην είσοδο άλλων δύο.

Προσέξτε τα γεγονότα που ακολουθούν: Ο νοσηρός Έλληνας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη και «σαρδαμιάζει» μιλώντας για αλλαγές συνόρων με την Αλβανία. Δεν το κάνει τυχαία. Γιατί η διορθωτική ανακοίνωση που ακολουθεί, μιλάει για αλλαγές στην ΑΟΖ (για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνομαι σε όσα έλεγα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ fm).

Ταυτόχρονα όμως, τσαντισμένο το Βερολίνο, βγάζει ανακοίνωση και του λέει ότι : «δεν μπορεί να αναστείλει ή να μειώσει το ΦΠΑ στα νησιά, χωρίς ισοδύναμα μέτρα!».  Με αυτή την ενέργεια η κα Μέρκελ λέει στο Αλέξη μας: «η παραμονή σου στην εξουσία εξαρτάται περισσότερο από εμάς, παρά από τους Αμερικανούς». Γιατί, όπως έλεγε παλαιότερα ο Σόιμπλε: «οι Αμερικανοί δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα χρέη της Ελλάδος. Ούτε έφεραν επενδύσεις».

Εκτιμώ ότι, η βίαιη αντίδραση των Γερμανών που σπρώχνει ταχύτερα τον Τσίπρα σε εκλογές, οφείλεται και στις υπόγειες σχέσεις που έχουν με τη Μόσχα. Είναι εντοπισμένο – εδώ και χρόνια- από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, το διπλό παιχνίδι που παίζει το Βερολίνο με τη Δύση και την Ανατολή. Άλλωστε, αυτό «φόρα παρτίδα» το είπε και ο Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως σας έλεγα σε προηγούμενα σημειώματά μου, οι επαφές Τσίπρα -Καμμένου με τον Ιβάν Σαββίδη ( δηλαδή έναν πρώην βουλευτή του Πούτιν, εκατομμυριούχο με άμεση πρόσβαση στο Μαξίμου ) ενοχλούσαν πολύ την Ουάσιγκτον και φυσικά τον εκπρόσωπό της στην Αθήνα, πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Οι Αμερικανοί γνώριζαν  λεπτομέρειες για τις σχέσεις του Καμμένου με τον Ιβάν Σαββίδη και τις προσπάθειες του προέδρου των ΑΝΕΛ να τον εντάξει στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί είχαν «ανατριχιάσει», όταν έμαθαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε κατέβει στο διαγωνισμό για να αγοράσει τον ΔΟΛ. Εκείνη την περίοδο έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μην πάει στα χέρια του Ρώσου ολιγάρχη το ιστορικό, δημοσιογραφικό συγκρότημα, που επηρεάζει το χώρο του κέντρου στην Ελλάδα. Οι Τσίπρας – Καμμένος βέβαια, έλεγαν προς την πλευρά των Αμερικανών και των άλλων δυτικών, ότι ο Ιβάν Σαββίδης «είναι κομμένος από τον Πούτιν και το Κρεμλίνο και ότι προσπαθεί με την είσοδό του στα ΜΜΕ να προσελκύσει την προσοχή του Ρώσου Προέδρου».  Έλα όμως, που οι Αμερικανοί δεν «τρώνε κουτόχορτο». Παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή, όλες τις κινήσεις και τις επαφές του Μαξίμου με το Ρώσο ολιγάρχη – πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Σε κάποια στιγμή, ο Αμερικανός πρέσβης και φυσικά σε ανώτερο επίπεδο η Ουάσιγκτον «πάτησαν πόδι». Οι Αμερικανοί αντέδρασαν και με την επιχειρηματική είσοδό του Σαββίδη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό, το Μαξίμου και ο Καμμένος απομακρύνθηκαν ξαφνικά από όλο το περιβάλλον του κου Σαββίδη και φυσικά από τον ίδιο. Μάλιστα, τον κατήγγειλαν ότι: «συνωμοτεί σε βάρος της κυβέρνησης για να την ανατρέψει». Κατηγόρησαν δε τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ότι κινητοποιεί τους οπαδούς του για το Σκοπιανό και για τη συμφωνία των Πρεσπών, σε επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Ελλάδα. Του χρέωσαν μάλιστα και την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη. Αναγκάστηκε τότε ο επιχειρηματίας να βγάλει ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε ότι:  «ο ΠΑΟΚ  δεν έχει ιδιοκτησία του τους βουλευτές».

Οι Απριλιανοί κλώνοι που το έπαιζαν κομμουνιστές, αντιμνημονιακοί και νέοι σαμποτέρ της γέφυρας του Γοργοπόταμου, υποχρεώθηκαν να ανοίξουν όλα τα χαρτιά τους και να στρίψουν όσο πιο δυτικά μπορούσαν. Έτσι, ξεκίνησαν την αποδόμηση της υπόθεσης ΠΥΘΙΑ, έκοψαν σχέση με όλους τους προερχόμενους από την Ανατολή επιχειρηματίες και τα έσπασαν στα ίσια με τη Μόσχα, διώχνοντας τους Ρώσους διπλωμάτες ( μπορεί και κατασκόπους…).

Ήδη η Μόσχα καταγγέλλει ότι: «είναι δάκτυλος της Ουάσιγκτον οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και τις χαρακτηρίζει αβάσιμες». Βέβαια, όσοι παρακολουθούμε επί δεκαετίες τα γεγονότα, καταλαβαίνουμε πως ξετυλίγεται αυτή η «μπαμπούσκα» και πως ξεπροβάλλουν οι θυγατέρες της. Ξεκινάει από την εποχή του έντονα φιλορώσου Κώστα Καραμανλή. Αρχίζει από την εποχή που ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας αφηγείτο επί ώρες και ποικιλοτρόπως, τον πόλεμο των Αμερικανών εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή. Δηλαδή, η τοποθέτηση πλέον του φακέλου ΠΥΘΙΑ στο αρχείο, δείχνει και την ανάγκη- σπουδή των Καραμανλή, Παυλόπουλου, Καμμένου και άλλων, να ρίξουν στην λήθη τον αθέατο πόλεμο του Καραμανλή με τους Αμερικανούς. Δηλαδή, μια περίοδο που ο Πούτιν έκανε υβριδικό παιχνίδι με την Ελλάδα, προκαλώντας ρωγμές στην Ατλαντική Συμμαχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτή η «μπαμπούσκα» έφερε στο Μαξίμου τον άνθρωπο των Wikileaks: τον Γιώργο Παπανδρέου που δέχτηκε να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας, να έρθει το IMF στην ιερή γη που γέννησε τον πολιτισμό. Ο Καραμανλής διέπραξε τεράστια πολιτικά και διπλωματικά λάθη. Ο Παπανδρέου άνοιξε, ως κοινός μειοδότης όλες τις πόρτες. Και τώρα ο άμετρος και νοσηρός Τσίπρας, η τελευταία μαριονέτα-θυγατέρα της «μπαμπούσκας», οδηγεί την Ελλάδα σε ποικίλους ακρωτηριασμούς και αλλαγή συνόρων.

Εδώ και χρόνια, θα μπορούσαμε να είμαστε σταθεροί στο ΝΑΤΟ, σταθεροί στις παραδοσιακές σχέσεις μας με τους Συμμάχους, διατηρώντας την εθνική κυριαρχία μας και την αξιοπρέπειά μας. Ούτε τα ξαφνικά φιλορωσικά ανοίγματα μας ωφέλησαν -αντίθετα μας έβλαψαν- ούτε οι πιρουέτες των Απριλιανών κλώνων Τσίπρα και Καμμένου.  Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση αλλά δεν μπορεί να λέει από το πρωί έως το βράδυ «yes» και να χάνει κομμάτια από την ιστορική γη και τα συμφέροντά της.

Τώρα οι Ρώσοι θα πιέσουν τη Γερμανία να «δείξει τα δόντια της» στην Ελλάδα. Αξιοποιούν πλήρως τον πόλεμο της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο και την εξάρτηση των Γερμανών από το φυσικό αέριο. Η επόμενη «μπαμπούσκα» που θα τραβήξει ο ηλίθιος, Απριλιανός κλώνος θα είναι η συμφωνία με την Αλβανία και η επικαιροποίηση της Λωζάνης. Οι Γερμανοί θα ποντάρουν πλέον ανοικτά στο Μητσοτάκη. Βλέπουν ότι ο Τσίπρας κρύβεται στην ποδιά του Ντόναλντ. Θα προτιμήσουν κάποιον που μιλάει Γερμανικά.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...